Guacamole je základem mexické kuchyně. I když je příprava dost jednoduchá, co může být složité je sladění surovin, abyste dosáhli té perfektní chuti. S tímto receptem ale budete expertem natotata.
Dřív jsem do guacamole přidávala rajče, poslední dobou to vůbec nedělám. Dám ho jen na ozdobu. Co potřebujete je jen čerstvé, ale hlavně zralé avokádo, jalapeňo, limetkovou šťávu, koriandr, sůl a cibuli s česnekem.
A co s guacamole? Máte miliony možností. Doslova. Asi nejlíp chutná s tortilla chipsy, nebo obecně jako příloha k mexickému jídlu. Tacos, quesadillas, taquitos. Ale klidně si ji dejte místo pomazánky na sandwič nebo toast, nebo třeba na hamburger. Jak říkám, s tímto receptem na guacamole nikdy nešlápnete vedle.
- 2 zralá avokáda
- 1 jalapeño, zbavené semínek a nakrájené nadrobno
- 1 menší červená cibule, nakrájená nadrobno
- 1 - 2 ČL čerstvě vymačkané limetkové šťávy
- hrst čerstvého koriandru, nasekaného najemno
- ¼-1/2 ČL soli
- Avokáda rozpůlíme, vyndáme pecku a lžící vydlabeme dužinu. Dáme ji do středně velké misky a rozmačkáme ji vidličkou s limetkovou šťávou, cibulí, česnekem, jalapeño, solí a koriandrem.
- Dobře promícháme.
- Ihned podáváme s tortilla chipsy, případně přikryjeme fólií a uchováváme v lednici, max. do druhého dne. (Před podáváním promícháme.)
Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!
Napsat komentář