Za ty roky mám tady na blogu hodně receptů brownies. Nikdy mě ale neomrzí vyzkoušet nějaký nový. Nečekám, že bude lepší, jen jiný. Protože všechny, které tu mám jsou top. Jako tento.
Na internetu najdete spoustu receptů na ty nej brownies. Chápu, že je těžké si v té záplavě vybrat a zkoušet x receptů se nikomu asi zkoušet nechce. Kromě toho — každý má na brownies jiná očekávání. Já chci, aby byly hutnější, ale zároveň měkké. A aby nebyly buchtové. A ještě musím pořádně cítit čokoládu.
Tyto splňují úplně všechno. A lanýžová poleva je korunuje.
- 140 g másla, rozpuštěného
- 200 g krupicového cukru
- 60 g hnědého třtinového cukru
- 90 g kakaa na pečení
- ½ ČL vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 1 žloutek
- 1 PL kukuřičného sirupu
- 85 g hladké mouky
- 1 PL kukuřičného škrobu
- ¼ ČL soli
- 120 ml smetany ke šlehání, 31 %
- 250 g mléčné nebo hořké čokolády, nasekané
- TTroubu předehřejeme na 175°C a hluboký plech na pečení velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
- Ve větší míse promícháme rozpuštěné máslo a oba cukry. Přidáme kakao a dobře promícháme.
- Pak vmícháme vanilkový extrakt, vejce, žloutek a kukuřičný sirup - pozor, směs musí být.maximálně vlažná, aby se vejce neuvařily.
- Vyšleháme metlou, až se. suroviny dobře spojí.
- Vmícháme mouku, škrob a sůl a dobře promícháme - pozor, opatrně, ale dobře - stačí promíchat stěrkou. Pokud bychom těsto moc ušlehali, bylo by buchtové.
- Těsto nalijeme do připravené plechu a pečeme v předehřáté troubě 25 minut.
- Necháme při pokojové teplotě zcela vychladnout.
- Smetanu přivedeme k varu - v mikrovlnné troubě nebo v hrnci na plotně, a poté přelijeme přes nakrájenou čokoládu. Necháme 1-2 minuty odstát a potom dobře vyšleháme vidličkou dohladka. Necháme lehce vychladnout a potom nalijeme na vychladlé brownies.
- Nakonec vychladíme v lednici, min. 1 až 2 hodiny.
- Krájíme ostrým nožem, který si mezi řezy vždy očistíme.
Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!
Lenka Marešová says
Dobrý den, Jarko, chystám se na pečení. Můžete mi prosím poradit s jak velkým plechem je v receptu počítáno? Moc děkuji za spoustu parádní inspirace. Lenka
jarka says
Dobrý den Lenko, 20×20, je to hned v prvním kroku receptu 🙂 Jinak moc děkuji!!!
Pavla says
Zdravim, da se kukuricny sirup necim nahradit?
jarka says
Zkuste medem, nebo rýžovým sirupem, sirupem z agáve, příp. 250 g cukru rozpuštěným v 60 ml teplé vody.