Před pár týdny jsem se opět postavila k plotně. Seriózně. Abych připravila oblíbené mexické. Chtěla jsem něco kreativního. Něco novějšího, co nedělám tak často. A vyhrály to taquitos s černými fazolemi a pico de gallo. Ani jsem nemohla uvěřit, že recept nemám ještě na blogu! Skoro vždycky totiž sáhnu po oblíbené (klasické) salse.
I když jsou v salse a pico de gallo použity stejné suroviny, salsa se připravuje z konzervovaných rajčat a proto je víc omáčková, tekutá. Pico de Gallo je naopak z čerstvých rajčat a obsahuje kousky použitých surovin.
Zadejte si salsu do googlu a vyjede vám nespočet receptů. Liší se jen použitím různých typů konzervovaných rajčat nebo různého poměru různých koření. Já sama tu mám minimálně 3, mezi kterými alternuji.
V pico de gallo jsou, narozdíl od salsy, použity vždy stejné suroviny – čerstvá rajčata, cibule, koriandr a jalapeño. Určitě nelze tvrdit, že salsa je lepší než pico de gallo nebo naopak. Každý je jiný. Ale výsledek a použití je úplně stejné.
- 3 rajčata, vydloubané, tedy zbavené semínek, nakrájené nadrobno
- ½ cibule, žluté nebo červené, nakrájené nadrobno
- ¼ velká hrst čerstvého koriandru, nasekaného nadrobno
- ½ - 1 jalapeňo paprička, nakrájená nadrobno
- 1 PL čerstve vymačkané citrónové šťávy
- Všechny suroviny smícháme v misce a hned podáváme, nebo uchováváme v lednici.
Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!
Napsat komentář