Švestkovou sezónu jsem letos na blogu nějak zanedbala. Udělala jsem jen celozrnný švestkový koláč, a to je docela málo. A tak, když jsem na trhu ještě narazila na čerstvé švetsky, neodolala jsem. Možná to byly poslední švestky letošního teplého podzimu.
Vždycky když donesu švestky domů, snědí se dřív, než se stačím otočit. Tentokrát ale ne! Hned jsem je zpracovala, tedy naplnila do dvou úžasných vrstev z ovesných vloček, hnědého cukru a másla. Naprostá dokonalost! Jako dezert nebo jako snídaně. Vaše volba.
- 115 g másla, změklého
- 125 g špaldové mouky
- 3 PL hnědého třtinového cukru
- ½ ČL soli
- cca 16 švestek, vypeckových, rozpůlených
- 50 g hnědého třtinového cukru
- 3 PL špaldové mouky
- ¼ ČL skořice
- 30 g másla
- Všechny suroviny smícháme a vtlačíme do pečícím papírem vyloženého plechu 20x20 cm.
- Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 15 minut.
- Vyndáme, necháme lehce vychladnout a potom na upečenou vrstvu rozprostřeme rovnoměrně švestky.
- Troubu nevypínáme.
- Všechny suroviny promícháme - bude to vypadat jako drobenka, a rovnoměrně rozsypeme na švestky.
- Vložíme zpátky do trouby a pečeme dalších 30-40 minut na 175 °C.
- Po upečení necháme vychladnout, potom krájíme.
Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!
Zlatka says
Dobrý den, nechybí v receptu prášek do pečiva?Zkousela jsem koláč, ale výsledek nepovedeny, tak přemýšlím, v čem byla chyba..
Diky predem za odpověď, Zlatka