Představuji vám dýňový recept letošního podzimu. Podzimu, spíš babího léta. Poslední tři čtyři týdny mají k podzimu sice hodně daleko, ale to neznamená, že si nechám podzimní recepty ujít. Dýňového pyré mám v zásobě docela dost.
Tyto muffiny jsou všechno, co potřebujete. Rychlé, ale přitom úžasně vláčné a dokonale okořeněné. A k tomu si představte, že je do 20 minut můžete mít na stole. Kromě toho jsem použila zdravější suroviny jako, hnědý cukr, špaldovou mouku nebo kokosový olej. Tomu se říká dokonalá snídaně nebo třeba odpolední sváča.
- 1¾ hrnku (220 g) špaldové mouky
- 150 g tmavě hnědého třtinového cukru
- 1 ČL jedlé sody
- ½ ČL soli
- 2 ČL mleté skořice
- ¼ ČL mletého hřebíčku
- ¼ ČL muškátového oříšku
- 2 vejce
- 225 g dýňového pyré
- ½ hrnku (120 ml) kokosového nebo rostlinného oleje
- 1 ČL vanilkového extraktu.
- Troubu předehřejeme na 250 °C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky.
- Mouku, sodu, sůl a koření dobře promícháme ve středně velké míse.
- V jiné míse smícháme a dobře prošlháme vejce s cukrem, přidáme dýňové pyré, olej a vanilkový extrakt.
- Mokré přísady nalijeme do suchých surovin a dobře, ale opatrně promícháme.
- Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků a navrch posypeme trochou cukru.
- Pečeme po dobu 7 - 8 minut na 250 °C, potom teplotu snížíme na 175 °C a pečeme dalších 7 - 8 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu muffinu není po vytažení suché.
- Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.
Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!
Patrícia says
Dobrý deň. Chcela by som vám poďakovať za tento recept. Vyskúšala som tieto muffiny a odvtedy som ich piekla asi 20x už s rôznymi obmenami. Každý kto ich ochutna je nadšený, že lepšie nikdy nejedol. Ďakujem, sú výborné (a funguje to s hocijakým ovocným pyré, kakaom, karobom,..) pekný deň ?