Většina jídel, které vařím, vařím pro rodinu. K snídani, obědu, večeři, tedy i pro holky. Ale občas udělám něco jenom pro sebe a Toma na oběd do práce. Jako třeba tyto pikantní thajské nudle. Pro děti by byly pálivé, ale pro nás jsou ideální. I když … Tom si je rád ještě dochutí.
Je mně jasné, že existuje spousta autentických receptů na thajské nudle (a určitě jsou výborné), ale tato zjednodušená verze je:
- jednoduchá,
- rychlá
- a plná úžasných chutí.
A o to mně jde. Jednoduché, super rychlé thajské nudlové recepty mně prostě dostávají. A vůbec mně nevadí, že v nich jsou standardní těstoviny, v tomto případě linguine, a nikoliv thajské rýžové nudle.
Všechny suroviny byste měli bez problému sehnat ve větším obchodě, kde mají sekci mezinárodních kuchyní. Nebo v online supermarketech. Jen jedna poznámka k sojóvé omáčce. Doporučuji trochu investovat do těch zahraničních. Já mám dobré zkušenosti s Pearl River Bridge, používám jak světlou, tak tmavou, často v kombinaci 1:1. Mají výraznější, zajímavější a autentičtější chuť.
Uznávám, že seznam surovin je možná trochu delší než obvykle, ale věřte, že se vyplatí.
- 300 g linguine
- 50 g arašídů, celých, nesolených
- 1 červená paprika, nakrájená na slabší plátky
- 1 PL + 1 ČL sezamového (nebo rostlinného) oleje
- 1 PL sezamových semínek
- 450 g kuřecích prsou
- 1 PL sojové omáčky
- 1 PL kukuřičného škrobu
- 3 stroužky česneku
- 1 PL čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 2 PL sojové omáčky
- 1 - 2 PL srichacha omáčky (podle chuti)
- 2 PL medu
- 1 ČL kukuřičného škrobu
- 1 ČL limetkové šťávy
- 1 ČL arašídového másla
- ½ ČL čerstvě mletého černého pepře
- nasekaný čerstvý koriandr
- mrkev nastrouhaná nahrubo
- limetka
- sezamová semínka
- Kuřecí prsa nakrájíme nadrobno a smícháme se sojovou omáčkou a škrobem. Dobře promícháme a necháme v lednici alespoň 30 minut odležet.
- Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu. Uvařené těstoviny promícháme s asi 1 ČL (sezamového) oleje a udržujeme je teplé.
- Arašídy lehce a rychle orestujeme na suché pánvi, cca 5-10 minut a odložíme stranou.
- Jakmile je maso připravené, na pánvi rozehřejeme 1 PL sezamového oleje a maso v něm osmažíme, cca 5 minut. Přidáme papriku, promícháme a vaříme dokud není kuře hotové, cca 10 minut. Přidáme arašídy, promícháme. Vyndáme z pánve do misky a udržujeme teplé.
- Do stejné pánve přidáme zbývající suroviny, tedy česnek, zázvor, srirachu, med. Škrob rozmícháme v sojové omáčce a limetkové šťávě a přidáme na pánev. Pořádně promícháme a povaříme cca 3 minuty.
- Přidáme masovou směs a promícháme.
- Nakonec přidáme nudle a řádně promícháme.
- Servírujeme ozdobené čerstvě nastrouhanou mrkví, arašídy, sezamovými semínky a nasekaným koriandrem.
Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!
Napsat komentář