Poslední dobou ráda vařím jídla z jednoho hrnce. Hlavně tedy těstoviny s nějakou úžasnou smetanovou omáčkou. Té prostě nemůžu odolat. Mám štěstí, že se moje úsilí vždycky setká s kladnou odezvou. Těstoviny na tento způsob by se u nás totiž mohly jíst snad každý den. Kdyby jen věděli, že můj důvod vařit jídla z jednoho hrnce je mnohem prozaičtější.
Je ho totiž hodně. Mám tak téměř zaručeno, že zbyde alespoň na 2 nebo 3 porce, které si s sebou vezmu do práce. Ano, patřím mezi ty, kteří si do práce nosí krabičky. Několikrát do týdne určitě. A vůbec se za to nestydím. I když pracuju v centru, co se týká restaurací, kde se dobře (a taky přijatelně) naobědvám to žádné terno není. I když máme svoje oblíbené, ani tam to není pokaždé výhra. Kolikrát mám na sebe vztek, že jsem vyhodila peníze za jídlo, které je bez chuti a z polotovaru. Určitě to znáte.
A tak opravdu nevidím nic divného na tom, že si donesu svoje jídlo. Jistota je jistota. A jak to máte vy? Nosíte si krabičky?
- 3 velké stroužky česneku, rozmačkaného
- 1 malá sklenice (cca 100 - 120 g) sušených rajčat v oleji, odkapaných
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1 ČL soli
- ¼ ČL čerstvě mletého černého pepře
- ½ ČL červené mleté papriky
- 2 kelímky (á 200 g) smetany ke šlehání, alespoň 31%
- 200 g strouhané mozzarelly (ne v nálevu)
- 400 - 500 g těstovin, uvařených, ideálně penne, vrtule
- 1 PL sušené bazalky, nebo 2 P čerstvé, nasekané nadrobno
- 4 až 5 kostek mražených špenátových listů
- Do velké pánve dáme 1 PL oleje ze sušených rajčat, rozehřejeme, přidáme česnek a sušená rajčata a smažíme cca 1 minutu. Vyndáme z pánve.
- Kuřecí kousky osolíme a opepříme, lehce posypeme mletou paprikou a osmažíme na pánvi, cca 10 minut.
- Jakmile je kuře uvařené/ osmažené, vrátíme na pánev sušená rajčata, přidáme smetanu, mozzarellu, kostky špenátu a přivedeme k mírnému varu.
- Neustále mícháme a hlídáme, až začne omáčka houstnout, cca 5 - 10 minut.
- Potom vmícháme uvařené těstoviny, přidáme bazalku a na dochucení můžeme přidat i namleté papričky. Dobře promícháme. (Těstoviny přidáváme postupně, abychom jich nepřidali hned moc a nebylo dost omáčky)
- Podle potřeby dosolíme, dochutíme.
- Necháme lehce prohřát a podáváme.
Pokud tento recept uděláte, nezapomeňte ho vyfotit a přidejte k němu hastag #chutesveta. Jsem zvědavá, co vaříte a pečete
Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!
Tereza says
Dobry den
jen dotaz, rajcata nakrajite, nebo nechate v panvi cele kusy?
DIky Tereza
jarka says
Milá Terezo, nějak rozumně pokrájím 🙂 Mějte se krásně!
Štěpánka says
Vyzkoušeno, povedlo se! 🙂 A z daného množství jsem měla tak 5 porcí. Určitě uvařím zase
jarka says
Moc děkuji, Štěpánko!