Každý rok vždycky přemýšlím, jestli na Valentýna připravit nějaký tematický recept. Už tady nějaké mám, nejoblíbenější je asi dort červený samet, ale stejně nad tím rok co rok dumám. A tak jsem šla do toho. Asi taky proto, že tyto sušenky jsou takovým chameleónem. Když je neužijete na Valentýna, vykrájejte třeba jiné tvary a hned máte vánoční cukroví.
Krásného Valentýna! Ať je váš dnešní, už tak přeslazený den, sladký.
Linecká srdíčka
Category
cukroví
všechny recepty
Persons
30
Prep Time
15 minutes
Cook Time
10 minutes
Ingredients
- 2 1/2 hrnku (180 g) hladké mouky
- 1/2 ČL mleté skořice
- 1/2 ČL soli
- 1/ ČL prášku do pečiva
- 3/4 hrnku (95 g) loupaných mandlí, celých
- 1/2 hrnku (100 g) hnědého třtinového cukru
- 1 hrnek (226 g) másla, pokojové teploty
- 1/2 hrnku (65 g) moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1/4 ČL mandlového extraktu
Instructions
- V míse smícháme mouku, skořici, sůl a prášek do pečiva, dobře promícháme a dáme strarnou.
- Do mixeru dáme madle a hnědý cukr a rozmixujeme do hladka.
- Máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny, v míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem.
- Vmícháme vejce, oba extrakty, prošleháme.
- Potom přidáme a promícháme mandlovou směs, přidáme postupně a nakonec postupně přidáváme mouku, promícháme až se všechny suroviny dobře spojí.
- Na lehce pomoučněném vále vypracujeme a rozdělíme na 2 kusy, každý z nich dáme do igelitového sáčku nebo fólie a necháme alesoň 2 hodiny, nebo i přes noc, odležet v lednici.
- Jakmile jsme připraveni péct, troubu předehřejeme na 180 °C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
- První díle těsta rozválíme na placku cca 3 - 5 mm vysokou, ze které vykrajujeme vykrajovátky srdíčka tvary. Dáváme je na plech cca 2 cm od sebe a pečeme cca 10 - 12 minut nebo lehce dozlatova.
- Postupujeme stejně se zbytkem těsta.
- Necháme vychladnout a potom slepujeme oblíbenou marmeládou.
Napsat komentář