Jen co začne být teplo, neobejdou se naše odpoledne bez něčeho mraženého. Někdy si dojdeme na točenou, někdy si dáme domácí kopečkovou, ale poslední dobou se uchyluju hodně k těm zdravějším variantám. Jogurtovým, nebo – našemu poslednímu hitu – ovocným. Teoreticky můžete použít jakékoliv ovoce, já použila kiwi, mango a jahody.
Příprava je tak strašně jednoduchá, a přitom s nimi naděláte tolik parády a rozzáříte oči nejen dětí. Barevný efekt je dokanalý.
Rozmixované ovoce smícháte se svařenou vodou s cukrem (nebo medem), necháme lehce zamrazit a potom porcujete do formiček. Jen pozor – nemůžete je porcovat, aniž byste tu spodní vrstvu měli nejdřív zamrzlou. Nemusí být úplně, jedna hodina v mražáku stačí.
Udělejte tento nanuk dětem třeba tento víkend nebo jako odměnu na konec školního roku. Zabijete dvě mouchy jednou ranou – dáte jim nanuk, který je vlastně zdravou svačinou. Když si dají 2, výčitky mít nemusíte.
Ingredients
- 240 ml vody
- 4 PL cukru nebo medu
- 400 g jahod nebo malin, bez stopek a rozmixovaných
- 400 g kiwi, oloupaných a rozmixovaných (cca 5 kiwi)
- 400 g manga, oloupaného a rozmixovaného (cca 1 velké mango)
Instructions
- V menším hrnci svaříme vodu s cukrem a necháme vychladnout.
- Vodu rozdělíme rovnoměrně do 3 misek, cca 5 PL do každé.
- Do každé misky přidáme rozmixované ovoce a dobře promícháme.
- V miskách dáme na 1 hodinu do mrazáku.
- Po jedné hodině lehce promícháme a první vrstvu rozdělíme rovnoměrně do nanukových formiček. Dáme na 1 hodinu do mrazáku. Zbylé 2 misky necháme v lednici.
- Po jedné hodině rozdělíme na první vrstvu, která by už měla být zmrzlá, druhou vrstvu a opět dáme na další 1 hodinu do mrazáku.
- Po další hodině rozdělíme zbývající vrstvu do formiček a dáme na alespoň 3 - 6 hodin, ideálně na noc, do mrazáku.
Napsat komentář