Dýňové fettuccine alfredo. Měli jsme před 14 dny. Dýňová polévka. Jedli jsme (skoro) celý minulý týden. Dýňové muffiny s čokoládou jsme pekli minulý víkend a k nim jsem si nemohla dát nic jiného, než oblíbené pumpkin spice latté ochucené dýňovým sirupem, které mimochodem piju ještě tento týden. Dalo by se tedy říct, že dýně je u nás skoro na denním pořádku a jakmile se přehoupne v kalendáři léto v podzim, mohla bych dýni jíst doslova každý den.
Letos jsem si vybavila více jak třemi kily dýňového pyré a rozhodla se, že vyzkouším nové variace. Zatím se mně to docela daří. I když tento recept vám jako úplně nový připadat nebude. Koneckonců, dýňové lívance tu už jsou. Jsou ale celozrnné a tak jsem myslela, že připravím i jedny normální. V tomto receptu vás vůbec nic nepřekvapí. Podmáslí, dýně, mouka. Tentkrát jsem místo hladké použila polohrubou a přišly mně více nadýchané. Příjemná kombinace koření vám bude připomínat dýňový koláč. A kdo by si nechtěl dát dezert k snídani? Podávejte s máslem, javorovým sirupem nebo sirupem z podmáslí na lívance.
{ jednoduché } dýňové lívance
Ingredients
- 2 hrnky (250 g) polohrubé mouky
- 3 PL krupicového cukru
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL jedlé sody
- 1 ČL skořice
- 1 ČL mletého nového koření
- 1/2 ČL mletého zázvoru
- 1/2 ČL soli
- 1 hrnek (245 g) dýňového pyré
- 1 1/2 hrnku (360 ml) podmáslí
- 1 vejce
- 2 PL (30 ml) oleje
Instructions
- Ve středně velké míse smícháme všechny suché přísady, dobře promícháme. Odložíme stranou.
- Ve větší míse smícháme podmáslí, dýňové pyré, olej a vejce. Dobře pomícháme metlou.
- Suché přísady opatrně přidáme do mokrých a dobře, ale přitom opatrně, promícháme.
- Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje (nebo bez oleje) z jedné, a pak z druhé strany.
- Podáváme s máslem, sirupem nebo podle chuti.
Napsat komentář