Máme tu prvního října a to si žádá jediné. Dýňový recept. A protože vás mám ráda, tak začneme zlehka. Tím myslím něčím jednoduchým, ale –dokonalým. Dýňovými muffiny. Jen se na ně podívejte. Dýňový základ a nahoře lžička nutelly, která je zamotaná lehce do těsta a vytváří úžasný efekt. A ten barevný kontrast. Ten je prostě neodolatelný.
Tyto muffiny zvládne každý a když říkám každý, tak myslím skutečně každý. Zapojte děti, teenagery nebo jejich tatínky. Děti budou nadšeně míchat, kvrdlat, točit, ale hlavně — těšit se na výsledek. Protože nutella udělá den hned veselejším a snídaně zmizí z talíře, ani se nestačíte otočit. Mám to vyzkoušené.
dýňové muffiny s nutellou

Ingredients
- 2 hrnky (250 g) polohrubé (nebo hladké) mouky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL jedlé sody
- 1/2 ČL soli
- 1 hrnek (245 g) dýňového pyré
- 1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru
- 1/2 hrnku (100 g) hnědého třtinového cukru
- 1 vejce
- 2 PL (30 ml) oleje
- 2 PL (30 ml) mléka
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 12 ČL nutelly, pokojové teploty
Instructions
- Troubu předehřejeme na 250 °C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky.
- Ve sředně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl, promícháme a odložíme stranou.
- Ve větší míse metlou umícháme vejce s cukrem, přidáme dýňové pyré, mléko, olej a vanilkový extrakt, po přidání každé suroviny promícháme.
- Vmícháme suché suroviny a opatrně promícháme, až se spojí.
- Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků a navrch dáme cca 1 ČL nutelly. Pak vezmeme párátko nebo špejli, kterou ponoříme lehce do těsta a zatočíme/ zamícháme, abychom vytvořili takovou spirálu.
- Pečeme po dobu 5 - 6 minut na 250 °C, potom teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 10 - 15 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu muffinu není po vytažení suché.
- Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.
Už sa mi pečú
som riadne zvedavá, ale vyzerajú krásne. Tie farby sú super a kombinácia zaujímavá.
Jsou nejen hezké na pohled ale i na chuť a ta nutella je opravdu dobrá tečka,bez ní by to nebylo ono.
Moc děkuji!
Upečeno a snědeno. Jsou vynikající! Sice jsem neměla nutellu, ale místo ní jsem použila rozpuštěnou pomerančovou hořkou čokoládu a nemělo to chybu.
Váše stránky jsou skvělé a vše co jsem vyzkoušela se povedlo na jedničku
Moc děkuji, Jano!
Jsou luxusni,pekla jsem je včera na dnešní oslavu a dopadlo to tak,že jsem musela dnes rano dělat další várku. Všechno už mi snědli. Myslím,že jsem našla novy oblíbený recept. Moc za něj děkuji!
Moc děkuji, Petro!
Ahoj, včera jsem zkoušela upéct podle tohoto receptu a nevím co jsem udělala špatně, ale musela jsem je péct skoro hodinu, přišly mi vevnitř syrové a nechtěly se upéct. Ty, které byly v papírových košících nejdou vůbec odlepit, takže půlka těsta zůstane na papíru ale ty co byly v silikonové formě šly pěkně. Nicméně konzistence těsta velmi zlváštní. Nevíte čím by to mohlo být?
Jsou výborné, pekla jsem již několikrát. Dnes se mi však bohužel nepovedli
Těsto se spojilo, ale není klasicky tekuté a vláčné, ale spíš lepkavé, podobné kynutému. Po upečení jsou jakoby sražené, mokré, ale na špejli se nelepí. Nevíte čím to může být?