K dnešnímu receptu jsem se dopracovala tak nějak náhodou. Na návštěvě byli opět moji rodiče a k večeři byla plánovaná – jak jinak – pizza. A já najednou zjistila, že mně chybí to nejdůležitější. Mozzarella. Dokážete si představit pizzu bez sýru? Neměla jsem ani železnou zásobu eidamu, prostě nikde nic. A tak jsem do Billy vyslala mého milovaného papá. I když jsem se mu snažila vysvětlit, co má přesně koupit, dokážete si asi představit, asi víte, jak to dopadlo. Mozzarella v nálevu a pizza mozzarella (nastrouhaná, tvrdá) není prostě to samé.
A tak jsem musela trochu změnit plány. Vlastně dost. Z plánované salámové pizzy byla nakonec pizza vegetariánská, ale nikomu to nevadilo. Nikdo vůbec nic nepoznal. A tak, pro velký úspěch, jsem se ji o týden později rozhodla udělat znovu. Jen jsem si s ní trochu pohrála a vyzkoušela ji s celozrnným těstem a navíc se strouhanou mozzarellou. Protože kdo nemá rád hodně sýru na pizze? Vůně bublajícího sýru mně dokáže zvednout náladu.
Jinak ji ale samozřejmě můžete udělat jen z mozzarelly v nálevu. Nebojte se jí použít hodně. Dvěstě, třista gramů. Tolik, na kolik máte chuť. Použijte krásně červená a hlavně zralá rajčata. Klidně i cherry variantu. A dozdobte čerstvou bazalkou. A na talíři dochuťte balzamikovým krémem. Zavřete oči a připomeňte si léto. Babí nás prý teď čeká. Tak hlavně, ať je co nejdelší.
adamos says
Skvělé – dobrý nápad rád vyzouším