Tak jsme se konečně dočkali. Čeho, ptáte se. No přece těch teplých dnů, na které všichni od začátku podzimu netrpělivě čekáme. Já tedy určitě. Těšila jsem nejen na teplé dny, ale i večery. Konečně si můžeme udělat piknik na zahradě a sedět po večerech venku. Ideálně s nohama na stole a s drinkem v ruce a nasávat ten voňavý vzduch. Tak si představuju relax na konci náročného dne.
A k němu se skvěle hodí něco lehkého, něco jen tak na přikusování. Třeba zelenina nebo bagelové chipsy s tuňákovým dipem. Zazáříte s ním na letním pikniku i rodinné oslavě.
K jeho přípravě moc nepotřebujete. 3 konzervy tuňáka, čerstvou zelenou cibuli, petrželku, majonézu a citrónovou šťávu. Já jsem použila calvo tuňáka v česnekovém nálevu, ale pokud ho nemáte, dejte do dipu 2 – 3 stroužky česneku. Všechno hodíte do ručního mixéru, já jsem použila sekáčkovou variantu, a všechno rozmixovala dohladka. Za pět minut byl dip na stole a já si mohla v klidu vychutnat zbytek večera.
Napsat komentář