Mám ráda těstoviny. Vždycky jsem měla, i když jsme je doma během mého dětství často nedělali. Pokud tedy nepočítám klasické šunkofleky. Ale teď mám na mysli klasické italské pokrmy s nějakou zajímavou (lehkou) omáčkou. Mám raději těstoviny bez masa, kdy si je můžu pořádně vychutnat. Když jsem vás tedy na začátku roku žádala o tipy na recepty, které byste chtěli letos na blogu vidět, a vy jste často odpovídali, že italskou kuchyni, hned jsem věděla, co pro vás příště přichystám.
Tento recept má blízko k mým jiným těstovinovým receptům, a to těstovinám s rajčatovo smetanovou omáčkou nebo dýňovým fettucinne alfredo. Všechny tři recepty spojule až neuvěřitelná jednoduchost, ale přitom chuťová dokonalost. V tomto receptu ogrilujete červené papriky až bude slupka na místech úplně černá. Můžete je grilovat buď v troubě nebo na otevřeném grilu. Ogrilovanou slupku musíte sloupnout, nejlepší je dát horké papriky na chvíli do igelitového sáčku. Pak to půjde hladce. A pak už jen odstraníte semínka a rozmixujete s osmaženou cibulí a česnekem dohladka. Pokud máte po ruce piniové oříšky, můžete je lehce opražit a taky rozmixovat s paprikovou směsí. Nakonec přidáte smetanu ke šlehání (v případě intolerance laktózy nebo veganství třeba sojóvé nebo mandlové mléko) a je to. Žádná věda a přitom chuťově bezkonkurenční. Jen bych chtěla poznamenat, že množství omáčky nestačí na celé balení, tedy půl kilo, těstovin, ačkoliv se to na první pohled může zdát. Těstoviny by sice byly omáčkou obaleny, ale ne tak, abyste si ji skutečně vychutnali. A kvůli tomu jste ji přece dělali.
těstoviny s omáčkou z pečených paprik
Ingredients
- 3 velké celé červené papriky
- 2 PL pinioných příšku (volitelné)
- 2 PL (30 ml) olivového oleje
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku, lisovaného
- 1/2 hrnku (120 ml) smetany, 31%
- čerstvá nasekaná petrželka
- strouhaný parmezán
- 250 - 350 g (něco přes půl balení) oblíbených těstovin (špagety, penne, fussili, apod.)
Instructions
- Papriky dáme buď na gril (nebo pod gril do trouby) a opečeme, až budou na několika místech černé (cca 5 - 10 minut).
- Potom je hned dáme do igelitového sáčku, uděláme uzel nebo zatočíme, aby se sáček uzavřel. (Nebo vložíme do uzavíratelného ziplog sáčku). Necháme chvíli odstát a potom opatrně sloupneme spálenou slupku a odstraníme semena.
- Papriky vložíme do mixeru.
- Na pánvi lehce opražíme piniové oříšky na pánvi, odložíme.
- Na jiné pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli doměkka, přidáme česnek a smažíme další minutu. Přídáme k paprikám, dále přidáme sůl, čerstvě mletý pepř podle chuti a piniové ořišky (pokud používáme). Rozmixujeme dohladka. Do pyré přidáme smetanu a promícháme.
- Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme.
- Těstoviny smícháme s omáčkou, dobře promícháme.
- Podáváme ozdobené čerstvou nasekanou petrželkou a strouhaným parmezánem.
Napsat komentář