Není moc receptů, které během krátké doby opakuji. Prostě ráda zkouším nové věci a objevuji nové chutě. Když mě ale potom něco chytne, tak mě to chytne pořádně. Jako třeba tyto dýňové těstoviny alfredo. I když je chytlavých receptů na mém blogu určitě dost, toto je moje podzimní láska. Bez problému se dostane na první místa vaření s dýní, i když se vám na první pohled může recept zdát až tuctový. Ale on klame. I mě skoro oklamal, tedy než jsem si dala první sousto.
Začalo to standardně a nevinně. Narychlo jsem přemýšlela, co uvařit, do oběda zbývalo 45 minut. V prním okamžiku mě napadla klasická omáčka alfredo, ale v lednici pořád asi 2 kila dýňového pyré. S googlem a pinterestem jsem zkonzultovala svůj nápad a dala se se do toho. Oběd jsem stihla ještě před dvanáctou a výsledek byl naprosto famózní. Všichni jsme se olizovali za ušima. Tento recept je prostě koncert jednoduchosti. Ale dokonalé jednoduchosti.
dýňové fettuccine alfredo
Ingredients
- 2 PL (30 g) másla
- 1 PL (15 ml) extra panenského olivového oleje
- 4 stroužky česneku, lisovaného
- 1 hrnek (250 g) dýňového pyré
- 1 hrnek (240 ml) smetany, 31%
- 1/4 hrnku (20 g) strouhaného parmazánu
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL čerstvě mletého černého pepře
- špetka mletého muškátového oříšku
- 1 ČL sušené petrželové natě (nebo čerstvé či mražené)
- 1 ČL nasekané čertsvé bazalky (nebo mražené)
- 500 g těstovin fettuccine nebo tagliatelle nebo jiných oblíbených těstovin
Instructions
- Těstoviny uvaříme podle návodu. Zatímco se těstoviny vaří, připravíme omáčku.
- V hlubším hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme česnek a za stálého míchání smažíme asi 1 až 2 minuty.
- Přidáme smetanu a dýňové pyré, metlou důkladně promícháme dohladka. Přidáme parmazán, promícháme.
- Sundáme z plotny, přidáme sůl, pepř, petržel a bazalku, příp. dochutíme.
- Smícháme s těstovinami a podáváme.
převzato z: Jarka z ChutěSvěta (vlastní recept)
Niki says
O víkendu jsem vařila a luxusní!! 🙂
Jarka says
Moc děkuji, Niki! 🙂
Niki says
Jsou návykové, dnes opět v akci 🙂 Tentokrát s chilli fettuccine. A ze zbytku pyré mělo mládě příkrm 🙂
Jarka says
Moc děkuji, Niki 🙂
jitka says
Díky za další recept jak zpracovat dýni,chutnalo nám.
Jarka says
Moc děkuji, Jitko!