Když jsem před dvěma lety začínala s blogováním, chtěla jsem si především udělat pořádek ve svých receptech. Mám tolik oblíbených, které během roku opakuji a ještě víc těch, které chci vyzkoušet a které se nacházely po různých záložkách, že udržet v nich pořádek byl skoro nadlidský úkol. Představa, že by mně třeba jednou vybouchl počítač a já přišla o svoje zlato, mně nedávala spát. A tak, s podporou okolí, jsem se dokopala k tomu, že jsem si pořídila doménu a začala blogovat. Protože ale nikdy věci nedělám jen napůl, chtěla jsem mít i svůj blog dokonalý. Aspoň v mých očích. A tak jsem se do toho vrhla střemhlav, co kdyby mě někdo v oceánu zvaném internet objevil. Samozřejmě jsem si to ve skrytu duše přála. A on objevil. A každý den objevuje. Vždyť v současné době navštíví můj blog denně mezi 500 až 700 čtenáři. A na facebooku jsme překročili hranici 500 liků! Vždyť na začátku to byly liky kamarádů, známých, známých známých, a teď si mě najdou lidé z různých koutů republiky, ale i za hranicemi. Věřte, že stoupající čísla sleduji s pokorou a uvědomuji si jediné. Je to velká radost, ale především velký závazek, abych vaši přízeň nezklamala! Moc vám děkuji! A tak vám, jako poděkování za vaši přízeň a podporu, posílám tento recept. Myslím, že k němu nemusím vůbec nic dodávat.
Moc vám děkuji za vaše každodenní návštěvy, za vaše komentáře, za vaše likování a sdílení. Těším se na další rozrůstání naší komunity všech chutí světa. Další cíl? 1 000 liků na facebooku. 😉
brownies s ferrero rocher
Ingredients
na brownies:
- 115 g hořké čokolády, nakrájené nahrubo
- 3/4 hrnku (170 g) másla, nakrájené na kostičky
- 1 1/4 hrnku (250 g) krupicového cukru
- 3 vejce
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1/4 ČL soli
- 1 hrnek (125 g) hladké mouky
- 12 - 16 ks Ferrero rocher
na polevu:
- 1/4 hrnku (56 g) másla, změklého
- 1/3 hrnku (85 g) nutelly
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 1 1/2 hrnku (185 g) moučkového cukru
- 1 - 3 PL smetany ke šlehání
Instructions
- Troubu předehřejeme na 175°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
brownies:
- Máslo a čokoládu rozehřejeme v mikrovlnné troubě a vymícháme dohladka. Necháme lehce vychladit.
- Přidáme cukr, vejce, jedno po druhém, vanilkový extrakt a sůl. Metlou ručně vyšledáme.
- Postupně přidáme mouku.
- Polovinu těsta nalijeme na dno formy a na ní naskládáme (rozbalené) ferrero rocher ve stejných rozestupech.
- Nalijeme druhou polovinu těsta.
- Pečeme cca 30 - 35 minut a necháme vychladit.
poleva:
- Máslo vyšleháme s nutellou a cukrem do hladké pěny, přidáme vanilkový extrakt a smetanu.
- Rozetřeme na vychlazené brownies a před podáváním necháme vychladit v lednici.
- Uchováváme v lednici, před vlastní konzumací můžeme nechat na pár minut při pokojové teplotě.
Napsat komentář