Tento týden pokračujeme v italském duchu. A taky v sérii nej. Doufám, že jste si všichni stihli udělat italský dresink, protože teď je na řadě ta největší italská klasika. P.i.z.z.a. Dobře, dobře, dneska jen těsto, ale to je podle mě základ. Pokud jste jako já, tak jste kus svého života (dobře, přeháním), strávili hledáním toho nejlepšího receptu na pizza těsto. Pořád zkoušíte a pořád to není ono. Tak právě pro vás mám dneska skvělou zprávu. Už nehledejte, už nic nezkoušejte. Toto těsto nejenom splní vaše očekávání, ale bez problému je i předčí. Ptáte se, jak si můžu být tak jistá? Jednoduše proto, že toto těsto mám vyzkoušené. A když vyzkoušené, tak myslím vyzkoušené. Vyzkoušené na minimálně 30 pizzách a vždy se stejnými úžasnými výsledky. Tento recept je zkrátka pořádně otestovaný a hlavně spolehlivý.
Základem je kvásek z půlky kostky droždí, 1 polévkové lžíce medu a 240 ml teplé vody. Lehce promícháte a necháte asi 10 minut odstát, až začne lehce bublat.
Potom tu nádheru, která odvede tu největší práci, vezmete a přidáte k ostatním surovinám. 360 gramů hladké mouky, 2 polévkové lžíce extra panenského oleje a 2 čajové lžičky soli. Lehce promícháte.
A pak už necháte robot, aby odvedl práci za vás. (Pokud nemáte robot, vezmete dřevěnou vařečkou a dáte se do toho.) Nejdříve nechám robot pracovat na nízké obrátky, aby se suroviny spojily, to trvá přibližně 1 minutu. Hlavně proto, aby mně všechno nelítalo po kuchyni.
Pak zapnu robot na vysoký stupeň a nechám pořádně točit. Zhruba 5 minut. Těsto bude hodně vláčné, ale já vždycky přidávám asi 1 polévkovou lžíci teplé vody navíc, aby bylo ještě vláčnější. Bude se vám zdát možná i trochu lepkavé, ale jakmile ho vyndáte na vál a lehce poválíte v mouce, bude nádherně pružné. Možná ale nebudete muset vodu vůbec přidávat. Nebo nebudete chtít, protože se vám těsto bude zdát akorát. Jen vám doporučím odolat potřebě přidat mouku. Tento recept mám skutečně vyzkoušený a mouku jsem nikdy nepřidávala. Alfou omegou toho pravého těsta je jeho pružnost, nadýchanost, a to ještě před kynutím. (Myslím, že je to snad vidět i z té fotky těsta, které se chystá na kynutí.)
Zpracované těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přikryjeme fólií a necháme na teplém místě kynout.
Obvykle nechávám těsto kynout v troubě, na programu kynutí těsta. Trouba hřeje na 35° a během hodiny, hodiny a půl mám vykynuto. Výsledkem a i vaší odměnou by mělo být krásně nakynuté těsto, se kterým bude radost pracovat. Garantováno.
Jestliže jste dočetli až sem a chcete se do toho hned vrhnout, tak ještě vydržte! Ještě tento týden se s vámi podělím o svoje tipy na tu nejlepší pizzu, které byste si neměli nechat ujít!
{ nejlepší } těsto na pizzu
Ingredients
- 1/2 kostky droždí (cca 25 g)
- 1 hrnek (240 ml) teplé vody
- 1 PL (15 ml) tekutého medu
- 2 PL (30 ml) extra panenského olivového oleje
- 2 ČL soli
- 360 g hladké mouky (klasické, nikoliv na pizzu)
Instructions
- Droždí, med a teplou vodu lehce promícháme v misce a necháme vzejít kvásek, cca 10 minut.
- Do mísy kuchyňského robotu nasypeme mouku, přidáme sůl a olivový olej; nasadíme hnětací hák. Jakmile je kvásek nabublaný, přilijeme ho k mouce.
- Na nízký stupeň suroviny promícháme.
- Zvýšíme na vysoký stupeň a necháme těsto hnětat, cca 5 minut. Těsto by mělo být pružné, podle potřeby přidáme cca 1 PL teplé vody a znovu hněteme.
- Hotové těsto dáme na moukou lehce posypanéý vál, velmi lehce poválíme.
- Těsto vložíme do olejem vymazené mísy, přikryjeme fólií a necháme na teplém místě kynout, cca 1 - 1 1/2 hodiny.
Vendula says
Milá Jarko,
moc děkuji za tento recept. Vždy, když jsem hledala těsto na pizzu, tak to bylo časově náročné, jako přes noc nechat tam a tam, pak z toho nadělat, kdo ví kolik „něčeho, co má připomínat pizzu“. Vždy to byla tvrdá placka a mě trápil čas promarnění něčím, co mělo dopadnout jinak. Z Tvého receptu jsem nadšená a už od pohledu pizza vypadá k sežrání. Těším se až ji v sobotu zkusím, děkuji. =) V.
Jarka says
Moc děkuji Vendulo! Snad se Vám povede a bude chutnat 🙂
Hanka says
Recept napsán a hned jdu na to jsem zvědavá jak se povede ?
Elena says
Milá Jarko,
Klobouk dolů! Vyzkoušela jsem už mnoho receptů na domácí pizzu, protože tohle jídlo milujeme, ale nikdy to nebylo, jako z restaurace. S Vaším těstem taky ne – protože to bylo ještě LEPŠÍ 🙂 Pizzu podle Vás peču dneska podruhé a jsem maximálně spokojená – jednoduchý recept, žádné velké čekání a žádná práce. Nechávám si těsto vykynout a vymíchat v domácí pekárně (funguje skvěle jak s klasickým, tak sušeným droždím). Také moc díky za Tipy a triky, rozpálení plechu je skvělý nápad, vždycky jsem totiž bojovala s nedopečeným středem. Pokračujte v tom, co děláte, odvádíte výbornou práci.
Jarka says
Moc Vám děkuji, Eleno! Jsem ráda, že Vám těsto chutná, myslím, že je skutečně bezkonkurenční 🙂 Mějte se krásně!
Roman says
Proč tam dáváte ten med? má nějaký zvláštní význam oproti cukru v kvásku?
Jarka says
V kvásku ne, ale má tendenci zabarvit více těsto dozlatova. Zároveń je z něho těsto vláčnější, a to i druhý den. Samozřejmě je také možné použít cukr, poměrem 1:1. Mějte se!
Roman says
Děkuji, to mě nenapadlo, zkusím to.
Já těsto na radu jednoho Itala, nenechávám vůbec kynout, propracuju a během pár minut rozválím, roztahám a nakládám pořádnou nálož ingrediencí nahoru 🙂
Lenka says
Milá Jarko,
strašně moc děkuji za úžasný recept na těsto na pizzu! KONEČNĚ dokonalé, podle mých nejtajnějších představ!!! Rodiče se právě vrátili z cyklodovči po severní Itálii a tradičně mi přivezli skvělý olivový olej a passata. S malým synkem jsme dostali chuť na pizzu a tak jsem zasedla a řekla si, že už konečně musím narazit na to pravé těsto… jako vždy to bylo ok, ale chyběla tomu ta lehkost, vláčnost a prostě ten pravý šmrnc.. no a v tom jsem narazila na váš úžasný blog! Všichni jsme byli jako v sedmém nebi 😉 Už se chystám na další dobrůtky, jsem unešená Vaší letní sangrií, sladkokyselým kuřetem, cibulovo-sýrovým quichem, dnešními řezy..no prostě super, super, super!
Jste úžasná a Váš blog se již nadobro usadil mezi tím nejlepším co sleduji 🙂
Ještě jednou díííky, Lenka
Jarka says
Milá Lenko, při čtení Vašeho komentáře jsem měla až husí kůži! Strašně moc děkuji za krásná slova, jsem ráda, že mělo těsto a pizza úspěch. Tento týden jsem ho sama už dělala podruhé. Je skutečně bezkonkurenční a hrozně jednoduché. Mějte se krásně! Děkuji ještě jednou!
Babeta says
O víkendu jsem se pustila do dalších vašich receptů – pizzy a dýňového chlebíčku.
Dýňový chlebíček snědl i táta – nepřítel dýní a ptal se po dalším.
Hlavně ale chci psát o pizza těstu. Při tvoření placky jsem si připadala, že mám obě ruce levé, i když jsem normálně zručná. Patlala jsem placku na pečícím papíru jak malé dítě. Nakonec se mi z jedné dávky podařilo udělat dvě tenké pizzy o průměru cca 28 cm a na obráceném plechu v rozpálené troubě vznikly nakonec krásně vypadající a výborné křupavé pizzy. Díky za recept
PS: Pro ty, co se s tím zrovna perou – nenechte se odradit, dobře to dopadne. (Moje těsto málem skončilo vzteky v koši)
Jarka says
Moc děkuji, Babeto! S tím těstem se taky někdy peru, zvláště když ho přenesu na pečící papír. Já si nejdřív placku vytvaruju na válu, normálním silikonovém, s minimálním množstvím extra mouky, spíš žádným. Pak ji přenesu na plech s pečícím papírem a tady se mně vždycky různě sroluje, a tak zase znovu tvaruju. Chce to jen trpělivost, pokud se Vám lepí na prsty, obalte je v mouce a prostě různě potahujte, až vytvarujete kýžený tvar. Vím, že je to trochu těžké, protože je těsto přilepené k papíru, ale věřte, dá se. 🙂 Párkrát vyzkoušíte a uvidíte, že to půjde. Někdy se mně taky nedaří, tak začnu od začátku, dokud nemám tvar, který se mně líbí. K tomu jen poznámka – ze zkušeností se mně daří lépe pracovat s vykynutým těstem, které akorát vyndám z mísy, ale už s ním dál nepracuju, tedy už ho ani ručně nehnětu. Proště ho jen vyklopím a hned dělám placku. Pokaždé, když ho ještě jednou zpracuji, protože se mně třeba nelíbil tvar, přijde mně, že těsto už není tak pružné, jako napoprvé. Ale možná je to jen můj pocit 🙂 Mějte se krásně!
Babeta says
Tak tedy nejsem nešika!
Přesně, jak říkáte, po znovu vypracování už není těsto tak vláčné. Přiznám se, že recepty dělám přesně dle vašich instrukcí (čtu si i povídání nad samotným receptem), protože je mi jasné, že jste recept již xkrát dělala a víte, kde je zakopaný pes 🙂
mikee says
Milá Jarko, kloubouk dolů, toto je přesně to, co jsem už hafo dlouho hledal. Těsto je super vláčné, dá se tvarovat prstama nebo válet válečkem, v obou případech se po upečení chová tak, jak je člověk zvyklý z pizzerie.
Med je dobrý nápad, dá se nahradit dextrózou (Glukpur, hroznový cukr), která je také monosacharidická a kvasinky nastartuje rychleji, než bězný cukr.
Jarka says
Mikee, moc děkuji za Váš komentář, moc mě potěšil 🙂 Mějte se krásně!
Lucie says
Ahoj Jarko,
moc děkuji za úžasný recept na těsto! Pizzu jsem již dělala mnohokrát a pokaždé byla výborná!
Ovšem teď mě napadlo, bylo by možné bílou hl. mouku vynechat a místo ní dát špaldovou hladkou?
Jarka says
Milá Lucie, moc děkuji! Za bílou špaldovou určitě můžete, jen pozor, abyste ji moc neuhnětla, lepek ve špaldové nepotřebuje tolik pomoci, jako v klasické a pokud ji přehněte, může se těsto trhat a nebude držet pohromadě. Špaldová má taky lehce ořechovou příchuť a je lehce nasládlá, s tím je třeba také jen počítat :-)) Mějte se krásně a přijďte mně říct, jak to dopadlo 🙂
Simona says
Mila Jarka,
nemozem inak ako chvalit tento recept! odkedy som prvykrat urobila pizzu z tohto cesta, uz ani inu nerobim! odvtedy sa u nas pizza neobjednava, lebo tej domacej skratka nesiaha ani na paty. milujem jednoduche jedla z kvalitnych surovin (o pizze to plati dvojnasobne) a velka cast tych restauracnych byva „preplacana“, snad s vynimkou margherity. Do domacej davam vzdy maximalne 4 suroviny, pricom dve z nech su mozarela a gorgonzola 😉 este jeden urychlovac, cesto robim v pekarni na chlieb bez predchadzajuceho spracovania kvasku, ale pomer surovin sedi presne. len tam buchnem vsetky prisady a o hodinu a pol ma caka dokonale cesto, win-win situation… este raz dakujem! 🙂
Jarka says
Milá Simono, moc moc děkuji 🙂 Taky jsme dneska večeřeli pizzu a je to skutečně bezkonkurenční recept. I když existuje spousta jiných, ani se mně je nechce zkoušet. Není důvod. 🙂 ještě jednou moc děkuji! Mějte se krásně!
Pizza says
Ahoj,
konečně zajímavý recept na těsto. Určitě podle něj pizzu zkusím, už jen podle komentářů bude výborný.
bett says
Ahoj, mohu se zeptat, na kolik pizz je tato dávka? Děkuji.
Jarka says
Milá Bett, na jednu velkou pizzu, 2 – 4 velké strávníky (podle apetitu). 🙂
Simona says
Dobrý den, těsto je výborné, jen bych se chtěla prosím zeptat, jestli si ho můžu připravit den dopředu, nebo i třeba zmrazit?????
Děkuji moc Simona
Jarka says
Děkuji Simono. S zamrazováním kynutého těsta nemám dobré zkušenosti, spíš nedoporučuji. Pokud byste se rozhodla zamrazit, tak ho potom nechte povolit v míse při pokojové teplotě. Může trvat i celý den. Ale nejlepší je skutečně čerstvé.
David says
Dobry den,
mozna to tu uz nekdo resil ale nemel jsme cas to cele cist, tak se omlouvam za treba totozny dotaz. Proc ne mouku na Pizzu, ale jen obycejnou? Vsude jinde se uvadi jak je dulezita kvalitni mouka. Obyc i podle mne neni na pizzu to prave. Muzete mi to vysvetlit? Dekuji Predem
David
Jarka says
Milý Davide, i když pozdě, ale přece 🙂 na pizzu můžete teoreticky použít jakoukoliv mouku, dokonce i chlebovou nebo polohrubou. Hladká je taková univerzální a hodí se na tzv. sicilskou pizzu. To je ta buchtovější a asi nejčastější, která se dělá doma. Pokud byste chtěl neapolskou, tedy tu slabou s vyššími okraji, tak je vhodné použít pizza mouku, tedy „OO“. Má vyšší obsah lepku než hladká, těsto bude tak akorát pružné a výsledná pizza bude mít měkké, ale i křupavé okraje. Mějte se krásně!
Martina says
Dobrý den, chuťově je těsto suprové. Z dvojité dávky jsem udělala 3 velké pizzy, ale pořád se mi dělaly strašně vysoké buchtovité okraje, které pečením vykynuly do obřích rozměrů. Nikdo tu o tom v komentářích nepíše, tak nevím, kde jsem udělala chybu. Možná jsem střed udělala moc tenký. Příště zkusím z jedné dávky minimálně 2 pizzy. S pozdravem Martina
Jarka says
Milá Martino, ta pizza bude vždycky trochu vyšší než z klasické pizzerie, takže si myslím, že jste nikde chybu neudělala. 🙂 Mějte se krásně!
Erika says
Milá Jarko,
díky za krááásný blog 🙂 A ještě více díky za skvělé těsto na pizzu, do kterého jsem se přímo zamilovala. Mám doma dva dorůstající kluky, takže si dokážeš představit, jaká je u nás spotřeba pizzy. Domácí byla vždycky taková neslaná, nemastná – ale s tímhle receptem jsme konečně všichni spokojení. Je vidět, že tě to baví a to mě baví. Jen tak dál! Erika.
Jarka says
Moc děkuji, Eriko!!! Mám radost, že chutná 🙂
Hejkalka says
Ahoj Jarko, těsto opravdu výborné, je nás doma 5, dělala jsem ze 2 dávek a těsto roztáhla na „hranaté“ pizzy na dva velké pečící plechy. Zblajzlo se to skoro všechno. Jak už psal někdo přede mnou, byly trochu vyšší, ale to na její výbornosti nic neměnilo! Jeden tip – já těsto v míse nožem namočeným do oleje rozříznu na počet, jaký chci, ruce si také potřu olejem, vyndám si část, kterou chci zpracovávat přímo na pečící papír a stále mastnýma rukama urovnám – na kulatou pizzu do koule, na obdélníkovou do válce……. Pak mastnýma rukama roztlačuji do stran do požadovaného tvaru a velikosti. Lépe řečeno dokud to jde. Když přendám na plech, ještě trochu poroztáhnu, aby se krajem těsto dostalo mimo pečící papír a přilepilo se k plechu. Těch pár milimetrů se pak lehko od plechu odstraní, a pizza se takhle neshrnuje, lépe drží.
Moc díky za Tvůj recept. Hejkalka
Pavla says
Dobrý den paní Jarko,
právě jsme dojedli pizzu z Vašeho těsta a můžeme jen potvrdit – OPRAVDU NEJLEPŠÍ TĚSTO NA PIZUU:)
Jarka says
Milá Pavlo, moc moc děkuji 🙂
Helena says
Milá Jarko,
podle receptů na internetu vařím docela často, ale ještě nikdy jsem neměla potřebu reagovat. Ale dneska prostě musím! Protože vaše těsto na pizzu je prostě úžasné. Dokonce i moje malé děti nejedlíci baštily dokud jednu celou pizzu nesnědly. No, ještěže jsem udělala 2, jinak by na mě nezbylo :-). Takže váš blog si ukládám a těším se na další dobrůtky které podle vašich receptů vytvořím.
Jarka says
Milá Heleno, moc děkuji!!! Mějte se krásně!
Petra says
Milá Jarko,
Chtěla bych se zeptat. Recept na pizzu chci moc vyzkoušet, ale těsto bych si potřebovala předdělat a až večer upéct pizzu 🙂 prijdou kamarádi a nebude čas ho nechávat kynout, když už tu budou. Je možné si ho udělat a nechat v lednici do večera?
Děkuji Petra
Jarka says
Milá Petro, nemám to sice úplně vyzkoušené, ale neměl by to být teoreticky problém. Dělávám třeba kynuté vafle, které kynou přes noc v lednici a vždy vykynou. Takže, udělelejte, ale nenechte kynout na lince, ale nechte kynout přes den přímo v lednici. Mělo by normálně vykynout a pak s ním normálně dál pracujte. Kdyžtak se vraťte poreferovat, jak to dopadlo 🙂 Mějte se krásně!
Majka says
Milá Jarko,
musím Vám napsat a poděkovat za recept na úžasné těsto. S těstem na pizzu jsem vždycky bojovala. Ale toto je naprosto úžasný recept. Všichni doma ho milujeme. Dokonce musím dělat příteli „pizza závin “ do práce. Miluje tuto pizzu a pro jednodušší přenos mu ji dělám jako závin 🙂
Takže ještě jednou díky za vaše recepty, musím se pustit i do dalších.
Mějte se pěkně Majka
Jarka says
Moc děkuji, Majko!!!
Táňa says
Jarko, i já musím přidat pochvalný komentář. Vyzkoušela jsem Vaše těsto na pizzu a vyšlo parádně. Do těsta jsem namíchala bílou a celozrnnou mouku 1:1, ubrala trochu soli, a z uvedeného množství surovin jsem neupekla jednu, ale rovnou dvě krásně tenké pizzy na dva velké plechy. A moc jsme si pochutnali. Díky za recept. Táňa
soninka says
Včera jsem našla vaše stránky, a musím říct, že mám na všechno chuť. Nejprve jsem se rozhodla udělat vaší omáčku a následně těsto na pizzu, vše se mi podařilo, měla jsem velkou radost, a chutově úplně vynikající. Sklidila jsem velký úspěch. Děkuji moc za krásné stránky a určitě tu nejsem naposledy. Díky 🙂
Jarka says
Milá Soninko, moc děkuji!!!
Filip says
Vsechny nase domaci pokusy o pizzu prozatim skoncili jako tuha nazdobena susenka. Uz se tesim na odzkouseni Vaseho receptu. Nejslabsim clankem pravdepodobne bylo drozdi, protoze testo dostatecne nevykynulo, kvasinky byly polomrtve, netusim.. 🙁
Jake mate odzkouseno, jake je nejvhodnejsi UNIFERM, FALA, VIVO, DHW, NOLI?
Kostky v nasem ultramarketu jsou 42g, zrejme jina znacka nez Vase 1/2 25g.
Dekuji!
Alice says
Milá Jarko,
přestože doma nejsme zastánci tohoto „buchtového“ typu těsta, rozhodla jsem se, že Váš recept vyzkouším. A víte co? Jsem mile překvapena! Těsto bylo krásně nadýchané a chutné. Jako podkladovou omáčku jsem použila tu Vaši „rychlou“ a je též výborná. Přesto si ale stojím za tím, že příště z těsta udělám dvě tenčí pizzy :D. Každopádně si Váš blog ukládám a těším se, až si zase vyzkouším něco z Vašich receptů :).
Lis
Nikola says
Chtela bych se zeptat, pri jake teplote a jak dlouho pizzu peceme
jarka says
Nikolo, mrkněte sem http://www.chute-sveta.cz/pizza-tipy-a-triky/
Petr says
Dobrý den,chci se zeptat na teplotu vody,děkuji
jarka says
Dobrý den Petře, jen normálně teplá z kohoutku. Mějte se!
Michal H. says
Domácí těsto na pizzu už dělám 5 let, ale poslední dobou mi přišlo, že je horší a horší (moc tvrdé, málo naskočené, málo slané) – možná za to mohla i jiná trouba. Tak jsem si řekl, že zkusím najít jiný, lepší, recept. Komentáře tu mluvili za vše – tohle bude jasná volba. A také, že jo – těsto bylo po upečení naprosto dokonalé! Křupavé okraje, ale uvnitř vláčné, uprostřed se těsto lehce prohýbalo. Přesně jak to mám nejradši 🙂 Jediné s čím sem bojoval, tak byla konzistence těsta – hrozně se to lepilo, ale za ten výsledek to stálo. P.S.: Zbyl mi kousek těsta, tak jsme ho nechal v lednici do druhého dne – no co mám povídat, bylo to skvělé! Takže moc díky za recept(y) – váš blog je super!
jarka says
Moc děkuji, Michale 🙂 Váš komentář mě moc potěšil 🙂 Mějte se krásně!
Vlachová says
Zdravím, těsto je skvělé i ze sušeného droždí. Díky za tipy a rady a rychlou omáčku. Lída
Zuzka says
Dobry den, i presto, ze rozhodne nejsem zadna extra kucharka, se mi testo dle Vaseho receptu povedlo na jednicku! Dokonce i pritel me dilo pochvalil! Pizza byla vlacna, okraje krupave, testo mekoucke…proste super! Moc dekuji za vyborny recept! Zdravi Zuzka
jarka says
Moc děkuji Zuzko! 🙂
Kolářová Naděžda says
Krásný den přeji těsto na tuto pizzu je opravdu výborné dělala jsem i jiné toto se Vám povedlo na výbornou,Dobrá volba když přijdou vnoučata na víkend a moje radost,že jim chutná,děkuji za tento receptík a přeji napsat další samé dobrůtky
jarka says
Moc děkuji, Naďo! 🙂
Karolína says
Mnohokrát děkuji za recept, lepší těsto na pizzu jsem ještě neměla! Respektive vláčnost a hebkost a hlavně bez válečku, neuvěřitelné! Opravdu bezkonkurenční, vřele doporučuji všem.
jarka says
Moc děkuji, Karolíno!!! 🙂
Kateřina Muchová says
Dobrý den, na kolik stupňů a jak dlouho pizzu péci? A tloušťka vyváleného těsta? Děkuji Katka
jarka says
Milá Katko, všechno jsem detailně popsala tady http://www.chute-sveta.cz/pizza-tipy-a-triky/ 🙂
Martina Malypetrova says
Dobrý den, váš recept na pizzu jsem vyzkoušela a je to ta nejlepší co jsem jedla .
jarka says
Moc děkuji, Lenko! 🙂
Móňa K. says
….namočte si ruce v oleji při pracování s těstem….takto jsem to vyřešila když dělám langoše ….peace 🙂
Hana says
Nejlepší těsto na pizzu, jaké jsem kdy vyzkoušela! A že jsem jich zkoušela hooodně! Děkuji:-)
jarka says
Moc děkuji, Hano! 🙂
Renata says
Akoj,chci se zeptat ak dlouho to pecete a na kolik stupnu?☺
jarka says
Všechno je popsáno tady http://www.chute-sveta.cz/pizza-tipy-a-triky/
Martina says
Domácí pizzu máme velmi rádi … a že jsem vyzkoušela osvědčených receptů … Ale tenhle … prostě NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH … pochutnali jsme si ještě lépe než v pizzerii … děkujeme za vynikající recept. 🙂
jarka says
Moc děkuji, Martino! 🙂
Silvia says
Tiež patríme medzi milovníkov pizze. Aj na základe Vašich odporúčaní sme kúpili pizza kameň. Skúšali sme a funguje to naozaj super. Nepoužívali sme papier na pečenie ale pizzu sme z pomúčenej lopaty dávali priamo na rozpálený kameň. Máme radi tenkú pizzu, tak aby sme ju dostali na lopatu bolo treba štyri ruky 🙂 ale dať ju na kameň do trúby nebol žiaden problém. Pekne sa pomaly sama zošuchla a vybrať ju von išlo tiež bez problémov. Na kameni zostali síce fľaky ale, že to je v poriadku 🙂 Pizza bola naozaj ako z pizzerie, jediné čo jej chýbalo je tá vôňa dreva, keď sa pečie v peci na drevo. Chcem sa spýtať používate pizza kameň aj na prípravu iného jedla alebo pečiva?
jarka says
Moc děkuji, Silvia. Mám tady třeba skořicový chleba, který se taky peče na kameni. Teoreticky všechny jídla, které nejsou ve formě by se na něm měla dát bez problému upéct 🙂
Verča says
Dobrý den, zkoušela jste i z jiné mouky? Moc ráda dělám s žitnou i špaldovou…ta by to asi ale hodně „ztuhla“…Co ta žitná v poměru 2:1 s bílou? Jen lehce více vody, co si natáhne a bude to ok?
jarka says
Milá Verčo, se špaldovou hladkou jsem dělala, a ani jsem jinak neupravovala. Klidně použijte jinou, kdyby bylo moc hutné, přidejte po lžících vodu.
Hana says
Dobry den Jarko,
hledala jsem recept na testo na pizzu tak dlouho, az jsem nasla ten Vas. Uzasne! Moc dekuji. Puzza s testem od Vas nam doma moc chutna. Vzdy vyjde na dve. Jiny recept uz neni treba 😉
Monika says
Zrovna mi kyne těsto na vaši pizzu. Nikde jsem se ne dočetla na kolik stupňů a jak dlouho péct. Děkuji za Vaši odpověď.
Radim says
Dobry den,
dekuji za recept – jeho jednoduchost me nalakala, ze to taky zkusim. S kynutym testem nemam zkusenosti. Prvni pokus jsem uz vyhodil :). Sel jsem presne podle instrukci…robot zacal hnist na nizkou rychlost – to vypadalo dobre, pak jsem dal stupen 3 (ze 4) a za chvili se testo roztrhalo a uz nespojilo….robota jsem vypnul, pomohl tomu varechou a udelal z toho zas kus…ale robot to i na nizkou rychlost po chvili rozpojil…proste nemelo soudrznost…zkusil jsem pridat trosicku vody, …a pak trosku mouky…a pak vic mouky a nemelo to vhodnout konzistenci- navic jsem si rekl, ze i kdyby se mi povedlo, tak to nebudu schopen zopakovat….
Lisi se hladke mouky? A nebo v cem mohl byt prosim problem? 🙂
Diky moc 😉
Eliška says
Dobrý den, několikrát jsem vyzkoušela Váš recept, bohužel vždycky mi těsto „teče“ – při dodržení všech postupů a měření surovin. Dokonce je problém i s kváskem, zdá se, že ve vlažné vodě s medem vůbec „nenabublá“ …. Nějaká rada od Vás? Děkuji! ELiška
Ako dlho a na kolko stupnov piect? says
Dobry den, torchu mi v recepte chyba, ci valkat alebo rukami roztiahnut cesto. Ci piect na papieri na pecenie, alebo na vymastenom plechu. Na kolko stupnov piect a ako dlho. Prave mi cesto kysne, tak som zvedava, ako sa mi to podari. Este som takuto vlastnu pizzu nerobila. Tak som zvedava ako to dopadne. Pekny den..
Zuzana says
Bezkonkurencne najlepsie cesto na pizzu.
Uz som ich za tie roky vyskusala nespocetne mnozstvo ale vdaka Vasej ochote podelit sa s receptom ho mam vyladene do dokonalosti. Dakujem!!!
Este by som chcela pochvalit aj ostatne dobroty, su podla nasej chuti 🙂 nech sa Vam dari a vela inspiracie prajene aj pri dalsich vzacnych receptoch.
Zuzka says
Moc děkuji za skvělý recept – jak na těsto, tak i na omáčku! S těstem se výborně pracovalo a výsledné pizzy směle konkurovaly italským restauracím. 🙂