Minulý týden jsem vás s mexickými recepty tak napínala! Nakonec se ale musím všem, kteří čekali recept na enchiladas, omluvit! Všechno bylo připravené, všechno bylo nafocené, ale nakonec mě skolila nemoc. Sice jen obyčejná rýma a kašel, ale když se k tomu ještě přidalo nevyspání, protože obě dvě děti v noci kašlaly a frkaly, byla jsem ráda, že prostě jen přežívám. Nejhorší už máme za sebou a tak jsem ráda, že vám můžu představit svůj nový recept na hovězí enchiladas.
Testování a hlavně ochutnávání mexických jídel se mně nikdy neomrzí. Zvláště, pokud se recept povede, jako tento. Už bylo na čase obměnit naše nejoblíbenější kuřecí enchiladas! Nebo k nim alespoň vymyslet konkurenta. Příprava je sice trochu jiná, protože se zvlášť dělá omáčka a zvlášť maso, ale výsledek je bezkonkurenční. Ozdobené nakrájeným rajčetem (ideálně bez semínek), avokádem, nasekaným koriandrem nebo třeba zelenou cibulkou. Podávejte s mexickou rýží, salsou a kysanou smetanou. A nezapomeňte si udělat alespoň dvojitou porci omáčky, protože už teď střádám plány na další enchiladas. Tentokrát vegetariánské!
enchiladas s mletým hovězím
Ingredients
na masovou směs:
- 2 PL oleje
- 1 středně velká cibule, nakrájená na jemno
- 250 g mletého hovězího
- 1/2 hrnku (80 g) mražené kukuřice
- 1/2 hrnku (100 g) konzervovaných fazolí ve slaném nálevu
- 225 g čedaru, nastrouhaného
- 1/2 ČL kumínu (římský kmín, comino)
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL černého mletého pepře
- 2 PL nasekaného čerstvého koriandru
- 16 - 20 pšeničných tortil, velikosti 6''
- 1 porce (1 1/2 hrnku, 360 ml) omáčky na enchiladas
- na ozdobu: nakrájené rajče, nasekaný koriandr, nakrájené avokádo
Instructions
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání smažíme cca 5 minut dokud nezesklovatí.
- Přidáme maso, sůl, pepř a kumín. Promícháme a osmažíme ze všech stran. Přikryjeme pokiičkou a vaříme na mírném stupni cca 30 minut.
- Sundáme z plotny a vmícháme do masa 8 PL omáčky na enchiladas, koriandr a 125 g čedaru.
dokončení:
- Směsí naplníme připravené tortilly a strolujeme.
- Na dno zapékací mísy dáme polovinu zbylé omáčky na enchiladas a na ní rovnoměrně vyskládáme naplněné tortilly. Na ně nalijeme zbylou omáčku. Zapékací mísu přikryjeme alobalem.
- Troubu předehřejeme na 250° a pečeme 25 minut. Potom sundáme alobal, enchiladas posypeme sýrem a zapečeme dalších 5 minut dokud se sýr nerozpustí.
- Ozdobíme nakrájeným rajčetem, koriandrem, avokádem.
- Podávám s mexickou rýží, salsou, kysanou smetanou, atp.
převzato z: Jarka z Chutě Světa (vlastní recept)
Marketa says
Vyborny recept, moc nam chutnalo … pouzila jsem kukuricne tortily protoze mi vice chutnaji ale masova smes nemela chybu 🙂 muzu vsem jen doporucit! Jeste jsem vyrobila smazene fazole a rychlou mexickou ryzi plus guacamole a rajcatka a … budu muset uvarit brzy znovu 😀