Už je to nějakou dobu, co jsem s vámi sdílela recept na nejlepší mexickou rýži. Pořád je to podle mně ta nejlepší mexická rýže, ale někdy je fajn mít v zásobě víc receptů na jeden pokrm. Co když nemáte po ruce všechny suroviny nebo vás tlačí čas? A to se mně právě stalo při testování tohoto receptu. Líbil se mně nápad hodit všechny suroviny do jednoho hrnce, žádné krájení cibule, loupání česneku, žádný hrnec navíc. Přesně tak, jak to mám ráda.
Příprava této rýže je tak rychlá, že vás výsledná chuť překvapí, nebo spíš nadchne. Prostě žádné kompromisy. U mexické rýže nikdy! Nemám ráda mexické restaurace, které neumí mexickou rýži připravit a vaší jedinou nadějí je dochutit si ji tak, jak by to udělal pejsek s kočičkou, když vařili dort. Smíchat ideálně se salsou nebo třeba guacamole. Těmto podnikům je lepší se raději vyhnout a udělat si pravé Mexiko doma. Tento týden můžete!
rychlá mexická rýže
Ingredients
- 3 PL oleje
- 1 1/2 hrnku (300 g) rýže
- 1 ČL granulovaného česneku
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL kumínu, římského kmínu
- 1/2 hrnku (120 g) rajčatového protlaku
- 2 hrnky (480 ml) zeleninového vývaru
- 3 PL čerstvého koriandru, nasekaného
Instructions
- Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a mícháme, dokud nebude rýže průhledná.
- Přidáme česnek, sůl, kumín a řádně promícháme.
- Vmícháme protlak a vývar a přivedeme k varu, vaříme na mírném stupni cca 20 - 25 minut, až bude rýže měkká.
- Nakonec vmícháme nasekaný koriandr a promícháme.
Rop says
Skvělé, pro rychlou přípravu dokonalé. Římský kmín dokáže divy.
Jarka says
Moc děkuji! 🙂
Rop says
Jeste jsem pridal drceny koriandr, ktery se v kuchyni na jih od USA pouziva dost casto (cerstvy, jehoz listi se zde doporucuji, jsme bohuzel uz davňo sklidili a skoncil v polevce Pho).