Nebudete mně věřit, že za 20 minut můžete vykouzlit neuvěřitelně voňavé a výborné jídlo. V jednu dobu jsem ho dělala tak často, až jsme ho měli skoro plné zuby. Skutečně jen skoro, protože se podle mě dobrého čínského (asijského) jídla nemůžete přejíst. Ale i tak jsem ho na chvíli přestala dělat a vzpomněla jsem si na něj před pár týdny, když jsem připravovala týdenní menu. A jak si každý pochutnával! Dokonce jsem měla pocit, že na mě koulí oči, jako kdyby se mě chtěli zeptat, proč jsem toto jídlo tak dlouho neudělala. Jako kdybych je snad zanedbávala!
Pokud máte rádi čínu, tak jste na správném místě. Toto kuře s kešu chutná jako kdyby vám ho právě přinesli v kvalitní čínské restauraci, nebo možná ještě lépe. K jeho přípravě nepotřebuje wok pánev, jen větší pánev a několik misek. Krájet budete jen kuře a cibulku a česnek, všechno ostatní budete měřit na lžíce. Nakrájet, osmažit, smíchat, promíchat. Šup šup, tak jednoduché to je. Až vám nebude nikdo věřit, že jste to jídlo připravili doma. Garantováno.
kuře s kešu oříšky
Ingredients
- 650 - 700 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 1 1/2 PL kukuřičného škrobu
- 2 PL rostlinného oleje
- sůl, pepř
- 1/3 hrnku (80 ml) kuřecího vývaru
- 3 PL hoisin omáčky
- 1 PL sojové omáčky
- 1 PL rýžového octa
- 1 PL medu
- 3 zelené, čerstvé cibulky, nasekané na kolečka
- 4 stroužky česneku, lisovaného
- 2 ČL mletého zázvoru
- 100 g kešu oříšků
Instructions
- Ve středně velké míse smícháme kuře s 1 PL kukuřičného škrobu a dobře promícháme, aby se kuře obalilo.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm kuře, často mícháme, až bude mít kuře zlatavou barvu a bude propečené. Potom vyndáme na talíř a odložíme na chvíli stranou.
- V jiné míse smícháme kuřecí vývar, hoisin omáčku, sojovou omáčku, rýžový ocet a med a zbývající 1/2 PL kukuřičného škrobu. Dobře rozmícháme.
- Na stejnou rozehřátou pánev dáme cibuli, česnek, zázvor a kešu a lehce opražíme, cca 1 minutu. Přidáme směs omáček, osolíme, opepříme podle chuti a za stálého míchání vaříme na mírném ohni dokud nezhoustne.
- Přidáme kuře, dobře promícháme a necháme 1 - 2 minuty prohřát.
- Podáváme s bílou rýží, např. jasmínovou.
Síma says
Dobrý den Jarko,
velice ráda projíždím váš blog a koukám, co jsem ještě nezaznamenala, nýbrž Vás sleduji jen chvilku. Zatím jsem vyzkoušela vaše dva recepty na sladké a byla jsem vždy mile překvapená, jaká dobrota z toho vždycky vznikla.
Ráda bych zkusila tento recept, ale zaskočily mě dvě položky: omáčka hoisin a rýžový ocet. Chtěla jsem se Vás zeptat zda tyto dvě položky kupujete někde ve specializovaném obchodě, na netu či v supermarketu?Případně máte nějakou ověřenou „značku“ jakou používáte?
Děkuji, Síma.
Jarka says
MIlá Símo, děkuji 🙂 Kupuji úplně normálně v Globusu nebo v Tescu v jejich mezinárodní sekci. Je to paradox, ale třeba ve (vietnamským, asijským) večerkách jsem nikdy nenašla. Mějte se krásně!
Síma says
Moc děkuji za odpověď. 🙂
Tereza says
Udělala jsem to dnes k obědu a vážně výborné 🙂 Pochutnal si i můj 6-ti letý synovec 🙂
Jarka says
Moc děkuji, Terezo! 🙂