• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

čokoládové brownie cookies { předsevzetí 2014: každý měsíc cookies }

24. ledna 2014 / Jarka / 5 Comments

Jump to recipe

Na tento recept cookies jsem se sama moc těšila. Jejich konzumace tedy nejde moc dohromady s mým rozhodnutím zatočit s přebytečnými těhotenskými kily, ale zase tak tvrdá na sebe nejsem. Ono stačí, že se s Jillian a jejím Body Revolution trápím šest dnů v týdnu. A ještě si upřít cookies? Ani náhodou!  Ale zpátky k našim cookies.

Jak už název napovídá, jsou to takové brownies ve formě cookies. Snažila jsem se přijít na to, co je lepší – jestli brownies nebo cookies. Procházela jsem si všechny svoje recepty a výsledek je takový, že nevím. Prostě se nemůžu rozhodnout. Klasické brownies jsou určitě hutnější, sytější. Tyto cookies jsou takové nadýchané, ale přitom chutnají jako klasické brownies. To jsem vám asi moc nepomohla, co? Co vám můžu ale slíbit je, že si je zamilujete. Když je budete skladovat v lednici a před podáváním je na pár minut necháte na talíři při pokojové teplotě, natáhnou do sebe tu vlhkost, která se promění v neskutečně měkké cookie. Prostě si je udělejte! A já už o nich musím přestat psát, protože nestačím polykat sliny, jak se mně sbíhají. Na to je jediná léčba – jedno cookie si dát (i když u jednoho obvykle nezůstanete). Psst, jen to prosím neříkejte Jillian. Ten její jídelníček bych stejně nikdy nedodržovala a to že cvičím jí musí stačit.

(Tyto cookies jsem upekla pro sérii kuchyňských Předsevzetí 2014: každý měsíc cookies. Každý měsíc se tedy můžete těšit na nějaký nový cookie recept. Jaké cookies jsou vaše oblíbené a jaký recept byste tady rádi viděli?)

čokoládové brownie cookies { předsevzetí 2014: každý měsíc cookies }

Print this recipe
Jarka
24. ledna 2014
by Jarka
Category cookies, sušenky dezerty všechny recepty
Persons
36
Prep Time
30 minutes
Cook Time
10 minutes
čokoládové brownie cookies { předsevzetí 2014: každý měsíc cookies }

Ingredients

  • 465 g hořké čokolády, nasekané nahrubo
  • 4 PL (56 g) másla, pokojové teploty
  • 4 vejce
  • 1 1/3 hrnku (260 g) krupicového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ½ hrnku (62 g) hladké mouky
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 100 g mléčné čokolády, nasekané menší kostičky

Instructions

  1. V míse vhodné do mikrovlnné trouby rozehřejeme hořkou čokoládu a máslo, vymícháme dohladka a necháme lehce vychladnout.
  2. V malé míse mouku a prášek do pečiva, odložíme stranou.
  3. Ve středně velké míse, nebo v míse kuchyňského robotu, smícháme ušleháme vejce, cukr a vanilkový extrakt, cca 5 minut.
  4. Přidáme vychladlou čokoládovou směs a řádně promícháme, až se směsi spojí.
  5. Přidáme suché přísady a stěrkou promícháme lehce, až se spojí.
  6. Nakonec vmícháme nakrájenou mléčnou čokoládu, cca 2 PL čokolády dáme stranou.
  7. Těsto necháme vychladit, cca 30 minut v lednici.
  8. Mezitím troubu předehřejeme na 180°C a plechy vyložíme pečícím papírem.
  9. Vychlazené těsto (které bude teď husté) nabíráme polévkovou lžící a dáváme na plech v dostatečném rozestupu (cca 1 1/2 PL těsta na 1 cookie), ideálně 12 cookies na 1 plech. Na každé cookie dáme pár kousků čokolády.
  10. Pečeme 10 až 12 minut nebo dokud okraje nejsou upečené a těsto už není lesklé.
  11. Necháme vychladnout na plechu.
  12. Podáváme při pokojové teplotě.
  13. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici, cca 5 dní. Aby byly cookies vláčné a měkké, vyndáme je pár minut před podáváním z lednice a necháme je v pokojové teplotě, příp. je dáme na pár vteřin do mikrovlnné trouby.

Tags

čokoláda
https://www.chute-sveta.cz/2014/01/24/cokoladove-brownie-cookies/

převzato a lehce upraveno z: Food&Wine

Kategorie: cookies, sušenky, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda

Reader Interactions

Comments

  1. Lenka says

    25. února 2014 at 20:47

    Dobrý den, tyhle brownie cookies jsou naprosto výborné. Pekla jsem je příteli na služební cestu a jen se po nich zaprášilo. Děkujeme za úžasný recept.

    Odpovědět
    • Jarka says

      25. února 2014 at 21:18

      Haha 🙂 Tak nějak to vypadalo u nás 🙂 Moc děkuji! Jsem ráda, že chutnaly 🙂

      Odpovědět
  2. Barbora says

    30. září 2014 at 9:24

    Dobrý den, chci se zeptat 🙂 když budu dávat tyhle cookies do trouby, tak z nich mám už udělat rovnou placky a nebo je vytvarvoat do takových těch kuliček (jako třeba u receptu cookies s bílou čokoládou)? Omlouvám se, jestli jsem to někde v receptu přehlídla. A pak se chci ještě zeptat – V té mikrovlnce se rozehřívá jen ta hořká čokoláda a tu mléčkou si nechám celou na to vmíchání, jestli to dobře chápu? 🙂 Děkuji

    Odpovědět
    • Jarka says

      11. října 2014 at 13:15

      Milá Barboro, omlouvám se za pozdní odpověď, úplně jsem Váš komentář přehlédla 🙁 Možná už je pozdě a už jste se do toho pustila sama, ale přesto: těsto je sice husté, ale ne tak, abyste z něch udělala kuličky. Budete ho dávat lžící přímo na plech a tak nějak z něho tou lžící uděláte něco jako kuličku. S tou čokoládou jsem to doupravila v recepce, ano, rozehřejete pouze hořkou, mléčnou necháte na kostičky a vmícháte ji do hotové směsi. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  3. Tatiana says

    22. dubna 2020 at 15:35

    Dobrý den , není tý čokolády nejak moc?

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕