• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

dýňový sirup { na pumpkin spice latte }

18. října 2013 / Jarka / 12 Comments

Jump to recipe

Byli jste teď někdy nedávno ve Starbucksu a dali si kafe se zkratkou PSL? Sám Starbucks říká, že je to chuť, která pobláznila svět a já mu musím dát za pravdu. Mě tedy určitě. PSL znamená Pumpkin Spice Latte, tedy latte s dýňovým sirupem. Já zkrátka tyto sezónní příchuti miluji!

Nejsem kafař a kafe určitě nepotřebuji k tomu, abych se ráno probrala. Piji ho spíše na chuť a proto bez něj dokážu dny i týdny, ale i měsíce být. Když už si ho ale dám, musí splňovat dvě základní podmínky. Musí být sladké a musí mít hodně mléka. Já vím, to už snad není ani kafe, říkáte si. Ale já mám prostě ráda kafe, ideálně latte, ochucené.

Vzhledem k tomu, že se v současné době do Starbucksu často nedostanu (což je možná dobře, protože by mně tato latte udělala vítr v peněžence), rozhodla jsem se otevřít svoji soukromou kavárnu doma.  Připravila jsem si dýňový sirup, čerstvou kávu, našlehala mléko, a když celý dům ztichl, zavřela jsem oči a vychutnávala si svoje vlastní PSL. Mně se na tom zvláště líbí, že šálek mého oblíbeného latte si teď můžu dopřát kdykoliv a hlavně, za zlomek ceny, kterou bych zaplatila ve Starbucksu.

 

dýňový sirup { na pumpkin spice latte }

Print this recipe
Jarka
18. října 2013
by Jarka
Category nápoje všechny recepty
Persons
250
Prep Time
1 minute
Cook Time
5 minutes
dýňový sirup { na pumpkin spice latte }

Notes

Sirup přidáme do čerstvě připravené kávy a dochutíme mlékem. Já si obvykle dávám 2-3 polévkové lžíce na jeden šálek a hodně mléka, množství sirupu je ale třeba přizpůsobit vaší chuti.

Ingredients

  • 1 hrnek (240 ml) vody
  • 3/4 hrnku (150 g) hnědého třtinového cukru
  • 3 PL dýňového pyré
  • 1/2 ČL dýňového koření

Instructions

  1. V míse vhodné do mikrovlnné trouby smícháme vodu s cukrem.
  2. Zahřejeme v mikrovlnné troubě na nejvyšším stupni dokud se cukr nerozpustí, cca 4-5 minut,
  3. Vmícháme dýňové koření a pyré a metlou rozšleháme.
  4. Slijeme přes velmi jemný cedník, např. na čaj.
  5. Uchováváme v lednici, cca 2 týdny.

Tags

dýně,
koření,
sirup
https://www.chute-sveta.cz/2013/10/18/dynovy-sirup/

Kategorie: nápoje, všechny recepty Klíčová slova:dýně, koření, sirup

Reader Interactions

Comments

  1. Vendy says

    10. prosince 2013 at 13:59

    Dobrý den, chci se zeptat, proč myslíte, že sirup vydrží v lednici jen 2 týdny? Já ho tam mám delší dobu a zatím se mi nezdá, že by se nějak kazil…děkuju!

    Odpovědět
    • Jarka says

      11. prosince 2013 at 14:03

      Dobrý den Vendy, já se vždy snažím vše spotřebovat v nějakém „rozumném“ čase, a u sirupu mně to přijde, že to jsou ty 2 týdny. Pokud ho tam máte déle a nic mu není, tak je to v pohodě. Mně tam ale nikdy tak dlouho nevydržel, protože ho většinou během týdne spotřebuji. 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  2. Marťa says

    20. října 2014 at 14:48

    Dobrý den,
    pokud by se sirup nestihl spotřebovat, dá se zmrazit a použít třeba později? Díky!

    Odpovědět
    • Jarka says

      20. října 2014 at 21:56

      Dobrý den Marťo, zamrazit jsem nezkoušela, ale asi bych nedoporučovala. Tak zkuste udělat z poloviční dávky, ale mně z této obvykle nevydrží ani týden, a to nejsem žádný velký kafař 🙂

      Odpovědět
  3. Renata says

    26. října 2015 at 16:09

    Zdravím Jarušku!
    opět jsem letos uvařila Váš skvělý dýňový sirup!!!
    Dnes si dáme výborné latéčko a dcera říkala,že je ještě chuťově lepší než ve Starbucksu.
    Děkuji!!

    Odpovědět
    • Jarka says

      10. listopadu 2015 at 13:52

      Super! Moc děkuji, Renato. Taky ho mám teď na podzim trvale v lednici 🙂

      Odpovědět
  4. jitka says

    15. listopadu 2015 at 12:28

    Nikdy jsem toto kafe se sirupem neměla,po vyzkoušení mi moc chutnal.díky

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. listopadu 2015 at 12:42

      Děkuji, Jitko!

      Odpovědět
  5. Táňa says

    3. října 2016 at 9:14

    Zdravím,

    opravdu nejlepší recept, který jsem vyzkoušela. Popravdě mi chutná daleko víc než ve Starbucks. Tam teď změnili recepturu a přijde mi to jen nehorázně sladké. Takhle si můžu dát sirupu kolik chci. Navíc vím, že v něm nejsou žádné konzervanty či chemie a je opravdu skvělý!! 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      5. října 2016 at 17:19

      Moc děkuji, Táňo! Mějte se krásně!

      Odpovědět
  6. Klara says

    20. října 2016 at 21:28

    Mě by zajímalo, kde seženu to dýnové koření, chtěla bych zkusit, ale nikde jsem nic podobného neviděla…

    Odpovědět
    • Jarka says

      20. října 2016 at 21:39

      Si ho vyrobíte, v receptu máte link http://www.chute-sveta.cz/smes-dynoveho-koreni/

      Odpovědět

Napsat komentář: Vendy Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕