Máme tu oficiálně podzim a s ním – jak jinak – dýňové recepty. Jako rozcvičku jsem pro vás připravila velmi jednoduchý sladký dýňový chléb. A taky velmi osvědčený. Zbožňuji dýňový chléb kdykoliv během roku a pokud do něho přidám čokoládu, není obvykle co řešit. Ale v tomto ročního období chutná nejlíp.
Tento recept je extra rychlý, zvláště pokud máte už připravené dýňové pyré. Jediné co musíte udělat je smíchat všechny suroviny a rychle s ním do trouby. Po upečení se můžete těšit na nesmírně vláčný, voňavý a chutný sladký chléb. Není nic lepšího čím začít podzimní den!
dýňový { sladký } chléb
Category
chleba a pečivo
snídaně
Persons
1
Prep Time
10 minutes
Cook Time
60 minutes
Ingredients
- 1 3/4 hrnku (220 g) hladké mouky
- 1/2 hrnku (60 g) celozrnné mouky
- 1 1/2 hrnku (335 g) krupicového cukru
- 1 čl jedlé sody
- 1 čl skořice
- 1/2 čl muškátového oříšku
- 1/2 čl soli
- 300 g dýňového pyré (z dýně Hokaido) - popis zde
- 1/2 hrnku (120 ml) oleje
- 2 vejce
- 1/3 hrnku (80 ml) vody
- 50 g mléčné čokolády, nasekané nahrubo
Instructions
- Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku.
- Ve velké míse smícháme mouky, cukr, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl..
- V jiné míse smícháme dýňové pyré, olej, vejce a 1/3 hrnku (80 ml) vody. Směs přidáme do suchých přísad a jemně promícháme stěrkou.
- Nakonec jemně vmícháme čokoládu.
- Těsto nalijeme do připravené pečící formy a pečeme cca 50-60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
- Necháme vychladnout.
Bára says
Moc děkuji za recept, chléb je naprosto vynikající!
Markéta says
Právě ho vytahuju z trouby a voní božsky 🙂 těsta bylo více takže co mi zbylo sem naplnila do formiček na muffiny už sem tři snědla 🙂 Děkuju za recept 🙂
Jarka says
Děkuji, Markéto! 🙂
Dita says
Miluji dýně a ještě jsem kromě polévky z ní nedělala žádný recept na sladko. Ale tenhle mne hrozně lákal. Mňamka úžasná. Výborný. Ještě jsem si na něj nalila tu vaši karamelovou polevu a nemá to chybu. Krásně vláčný a né žádná suchá drolivá buchta. A ta barva. Recept rozhodně stojí za to vyzkoušet. Děkuji za něj.
Jarka says
Moc děkuji, Dito! 🙂
Dáša says
Je moc dobrý. Povedl se na jedničku. Jen cukru jsem dala míň – 220 g.