Já vím, toto je už třetí recept na klasickou mexickou salsu na tomto blogu a to jsme se ještě nedostali třeba k pico de gallo, salse verde, salse z černých fazolí, ananasové salse, nebo třeba guacamole. Ale nemůžu si pomoct. V létě mám obvykle v lednici alespoň jednu verzi klasické salsy a kdykoliv mám na něco chuť, stačí pouze otevřít sáček s kukuřičnými chipsy.
Tato salsa opět používá klasické suroviny jako jsou konzervovaná rajčata, cibule, česnek, limetková šťáva, papričky, koriandr a kumín. Jen v trochu jiném poměru, než ty předchozí. Zároveň je trochu více rozmixovaná a tedy jemná.
{ jemná } mexická salsa
Ingredients
- 1 konzerva (400 g) krájených rajčat
- 2 ČL nakládaných jalapeño papriček
- 1/2 cibule, nakrájená na drobno
- 1 stroužek česneku, lisovaného
- 1/2 ČL soli
- 1 ČL kumínu
- 2 ČL limetkové šťávy
- hrst čerstvého koriandru
Instructions
- Všechny suroviny vložíme do mixéru a několikrát zapulsujeme až získáme potřebnou (jemnou) konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi 10 krát.
- Necháme vychladit v lednici alespoň 1 hodinu a podáváme s kukuřičnými chipsy.
Napsat komentář