Zima. Zima. Zima. To si budu pamatovat z minulého týdne. Ani se mně nechtělo vycházet ven. Nejradši bych se bývala zachumlala do teplé deky a vychutnala si lenošení u krbu. Místo toho jsme ale vyrazili bobovat a stavět sněhuláka. Když jsme se vrátili, měla jsem tak zmrzlé nohy, na které ani podlahové topení nezabíralo. Já blázen si vyšla jen v teniskách. A tak jsem přemýšlela, čím rozmrznu. A napadla mě tato horká bílá čokoláda. Kdy jindy ji udělat než teď?
Z tohoto receptu uděláte 2 menší porce nebo 1 velkou (záleží, jak velká zima vám je nebo jestli se chcete dělit). Při jejím pití si budete připadat jak v Karlíkovi a továrně na čokoládu. Hustá čokoládová pěna ozdobená šlehačkou s pestrým zdobením!Udělejte ji svým dětem. Budou vás zbožňovat. Anebo si ji udělejte pro sebe. Nebudete litovat.
horká bílá čokoláda
Ingredients
- 90 g bílé čokolády, jemně nasekané
- 1 ČL kukuřičného škrobu
- 1/4 hrnku (30 g) sušeného mléka
- 1 1/2 hrnku 355 ml) plnotučného mléka
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- šlehačka a pestré zdobení na servírování
Instructions
- V menším hrnci smícháme sušené mléko a škrob a pomalu nalijeme mléko. Metlou rozmícháme dohladka.
- Zahřejeme na mírném ohni, přivedeme skoro k varu a sundáme z plotny. Vmícháme nakrájenou čokoládu a vyšleháme dohladka.
- Vrátíme zpět na plotnu, přivedeme k varu a vaříme asi 5 až 7 minut do zhoustnutí.
- Odstraníme z plotny a vmícháme vanilku.
- Nalijeme do hrnků a podáváme ozdobené šlehačkou a pestrým zdobením.
Napsat komentář