Se vším tím cukrovím a dalšími sladkostmi, ale i smaženými jídly, je vždy fajn během Vánoc trochu odbočit a dopřát si něco pikantního. Zkrátka dát si něco na spravení chutě.
Směsí z rozteklého sýra se nikdy nedá nic zkazit. Když k němu ještě přidáte mleté maso, majonézu, smetanový sýr a taco koření, získáte božský taco dip, kterým potěšíte svoje chuťové buňky.
Tento dip určitě nepatří mezi klasické vánoční pokrmy, ale právě proto byste si ho mohli udělat. Garantuji vám, že zmizí dříve, než mrknete. Proto je asi nejlepší se s ním schovat v někde uzamčené místnosti a předstírat, že například uklízíte.
Ingredients
na dip
- 450 g mletého hovězího masa
- 1/2 PL koření na tacos
- 2 PL vody
- 110 g smetanového sýru (např. Philadelphia, Lučina)
- 1/2 (120 ml) hrnku kysané smetany
- 1/4 hrnku (60 ml) majonézy
- 1 hrnek (240 g) salsy
- 1/2 hrnku (50 g) eidamu, strouhaného
- 1/2 hrnku (50 g) čedaru, strouhaného
přílohy, na ozdobu:
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 avokádo, nakrájené na kostičky
- 2 PL nakrájených černých oliv
- hrst koriandru
Instructions
- Na pánvi necháme zhnědnout mleté hovězí maso, odstraníme / vylijeme přebytečný tuk, přidáme koření na tacos a vodu, promícháme a dusíme, až se voda odpaří.
- Maso smícháme se smetanovým sýrem, zakysanou smetanou, majonézou, salsou a strouhanými sýry. Trochu strouhaného sýru si necháme stranou.
- Směs nalijeme do zapékací misky a posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova, asi 20-30 minut.
- Podáváme s kukuřičnými chipsy.
- Můžeme podávat posypané rajčaty, avokádem, olivami, koriandrem, atd,
Napsat komentář