Taquitos, nebo někdy flautas, jsou srolované tortilly (obvykle kukuřičné), naplněné obvykle masovou směsí (kuřecí nebo hovězí) a osmažené dokřupava. (zdroj wikipedia)
Už dříve jsem se zmínila, že kukuřičné tortily nepatří mezi moje extra oblíbené, proto jsem k přípravě použila pšeničné, a zároveň jsem je upekla, aby byl pokrm trošku zdravější. (Zvlášť když jsem k němu podávala všechny možné přílohy.) Příprava taquitos jako takových je neskutečně jednoduchá, a zároveň rychlá. Osmažíte kuře, natrháte ho vidličkou (nebo nakrájíte na menší kousky), smícháte s ostatními surovinami a už rolujete. Aby byly taquitos křupavé, musíte je lehce potřít olejem a pak je upečete dozlatova.
Výborně se k nim hodí klasické přílohy jako je mexická rýže a smažené fazole. Nesmím samozřejmě zapomenout na salsu a kysanou smetanu. Když budete přílohy i taquitos připravovat současně, během hodiny až hodiny a půl vykouzlíte vynikající pokrm.
kuřecí taquitos
Ingredients
- 100 g tučného, měkkého tvarohu
- 1/4 hrnku salsy (60 ml)
- 1 PL limetkové šťávy
- 1 ČL mletého čili
- 1/2 ČL kumínu (římského kmínu, comino)
- 2 stroužky česneku, utřeného
- 3 PL koriandru, nasekaného
- 1 - 2 jarní cibulky, nasekané nadrobno
- 600 g kuřecích prsou
- 1 hrnek čedaru, nastrouhaného (100 g)
- 10 - 12 pšeničných tortil (vel. 6"- 15 cm)
Instructions
- Troubu předehřejeme na 220°C a pečící plech vyložíme pečícím papírem.
- Kuřecí prsa osolíme a opepříme a osmahneme na pánvi. Necháme je lehce vychladnout a pak je vidličkou natrháme, resp. nakrájíme nadrobno.
- Ve velké míse smícháme tvaroh, salsu, limetkovou šťávu, kmín, koriandr, jarní cibulku a strouhaný sýr. te tavený sýr, salsa, limetková šťáva, koření, koriandr, zelené cibule, kuřecí maso a strouhaný sýr. Důkladně promícháme, až se všechny ingredience spojí.
- Před plněním tortily lehce ohřejeme v mikrovlnné troubě, aby byly měkké a daly se lehce rolovat (cca 20 - 30 s).
- Tortilu naplníme směsí (cca 2 - 3 PL do každé tortily). Tortilu zavineme. Opakujeme s ostatními tortilami.
- Pečící papír lehce potřeme olejem, naskládáme na něj srolované tortily a opět je lehce potřeme olejem. (Nejlépe funguje mašlovačka).
- Pečeme 15 až 20 minut dozlatova. Podáváme se zakysanou smetanou, mexickou rýží , mexickými smaženými fazolemi a salsou .
Ada says
Ahoj Jari!
Udelala jsem pro nas s muzem takovy maly mexicky vecer – taquitos jsem jeste doplnila tvoji mexickou ryzi, fazolema a salsou – vynikajici!
Moc se primlouvam, az budes mit zase nejakej dobrej masovej recept nebo neco „naslano“, my totiz moc sladkyho doma nekuchtime:). Spis hledame inspirace na obedy a vecere.
Ale nebudu si vymrcovat, jsem rada za kazdy novy recept!
Hezkou nedeli preje Ada