Taky jste s napětím sledovali, jak dopadnou americké volby? My jsme to nepřeháněli a výsledek jsme zjistili až ráno, když jsme zapnuli televizi, ale nedalo mně to, abych si trochu nevyhrála. Večer jsem připravila v lehkém americkém duchu a připravila hamburgerový dip.
Základem je klasické mleté hovězí, anglická slanina a sýr. Všechno se smíchá s ostatními surovinami jako je majonéza, kysaná smetana, tvaroh a další ochucovadla a nakonec se nechá zapéct dozlatova. Krásně to voní a ještě lépe chutná.
Obvykle si nedokážu představit, že bych si dala hamburger k večeři. Toto mně ale přišlo jako lehčí varianta, ikdyž vím, že si to asi namlouvám. Ale co, vždyť je to jen jednou za 4 roky.
hamburgerový dip
Ingredients
- 250 g mletého hovězího
- 100 g anglické slaniny, nakrájená na proužky cca 1 cm široké
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, utřený
- 100 g tučného tvarohu
- 1/2 hrnku kysané smetany (110 ml)
- 1/4 hrnku majonézy (55 ml)
- 1/2 hrnku mozzarelly, nastrouhané (60 g)
- 1/2 hrnku čedaru, nastrouhaného (60 g)
- 1 PL Worcestershire omáčky
- 2 PL kečupu
Instructions
- Na pánvi orestujeme hovězí maso, vyndáme ho do mísy a slijeme přebytečný tuk.
- Na stejné pánvi osmažíme slaninu dozlatova, dáme na talíř, slijeme tuk, ale necháme na pánvi 1 PL.
- Přidáme cibuli a smažíme až zesklovatí, cca 5 - 7 minut.
- K cibuli přidáme česnek a smažíme krátce, jen asi 1 minutu.
- Sundáme z plotny a vmícháme hovězí maso a slaninu. Postupně přimícháme tvaroh, kysanou smetanu, oba sýry, Worcestershire a kečup.
- Nalijeme do zapékací mísy.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30 minut dozlatova.
Napsat komentář