Když jsem na začátku července zveřejnila recept na nejlepší mexickou salsu, zmínila jsem se, že vám brzy představím i druhý, také velmi oblíbený recept. Utekly více jak tři měsíce a voilà– tady je nejlepší mexická salsa II.
A jaký je mezi nimi rozdíl? Je vidět na první pohled. Tato salsa nepoužívá chilli a přesto je také pálivá, má méně česneku i limetky, a o mnoho méně kumínu. Nově má cukr, ale neznamená to, že by byla sladká. Na to množství je ho opravdu málo, přesto si myslím, že jí dodá něco zvláštního.
A jaká je lepší? Na to se mě neptejte, protože pro mě už dávno není svět černobílý. Nikdy jsem je bohužel nedělala zároveň, abych si je dala vedle sebe a porovnala. A i kdybych to udělala, stejně bych nebyla schopná se rozhodnout.
{ nejlepší } mexická salsa II
Ingredients
- 2 konzervy loupaných rajčat (celá nebo krájená) (800 g)
- 1/4 hrnku cibule (cca půlka cibule)
- 1 stroužek česneku, utřeného
- 1 celá jalapeño paprička (čerstvá) nebo 3 PL nakládaných
- 1/4 ČL cukru
- 1/4 ČL soli
- 1/4 ČL kumínu (římský kmín, comino)
- 1/2 hrnku koriandru, čerstvého
- 1 ČL limetkové šťávy
Instructions
- Všechny přísady dáme do mixéru a několikrát zapulsujeme až získáme potřebnou konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi 10 krát.
- Necháme vychladit v lednici alespoň 1 hodinu a podáváme s kukuřičnými chipsy.
převzato z: kuchařka The Pioneer Woman Cooks: Recipes from an Accidental Country Girl (autor: Ree Drummond)
Marketa says
Vyrobila jsem „detskou“ verzi bez papricek a vazne dost dobry 🙂 mnam! Uz se tesim na „dospelackou“ verzi zase nekdy priste.
Jana says
Teprve vcera jsem objevila Vas blog a musim rict, ze co recept, to slina na jazyku :-)! Na salsu se tesim, uz dlouho hledam pohledny recept.
Dekuji Jarko