• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

hovězí s paprikou

17. října 2012 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Minulý týden jsem nějak nestihla naplánovat obědy na víkend a tak jsem musela improvizovat. Když jsem procházela maso v mražáku, narazila jsem i na steakové hovězí maso. Rychle jsem projela svoje uložené recepty a moje volba padla na toto hovězí s paprikou. Zkontrolovala jsem, jestli mám všechny potřebné suroviny a během 10 minut jsem se do toho pustila.

Tento recept je rychlý, voňavý, ale hlavně výborný. Já jsem maso smíchala s rýžovými nudlemi, ale jsem přesvědčená, že by skvěle chutnalo i s rýží. Nejdříve krátce samostatně osmažíte cibuli, potom papriku a maso. Co je ale důležité, je nakrájet maso na velmi slabé plátky, protože ho nebudete vařit dlouho. Nakonec vše řádně promícháte a ihned podáváte posypané koriandrem a pálivou paprikou.

hovězí s paprikou

Print this recipe
Jarka
17. října 2012
by Jarka
Category hlavní jídlo maso všechny recepty
Persons
6
Prep Time
15 minutes
Cook Time
15 minutes
hovězí s paprikou

Ingredients

  • 500 g hovězího steakového masa, nakrájeného na velmi slabé plátky (proužky)
  • 1/2 hrnku sójové omáčky (120 ml)
  • 2 PL hnědého cukru
  • 2 PL kukuřičného škrobu
  • 1 PL čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 2 stroužky česneku, utřeného
  • 1 ČL chilli omáčky
  • 2 PL oleje na smažení
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na plátky
  • 2 celé červené papriky, nakrájené na slabší plátky
  • pálivá paprika na posypání
  • lístky čerstvého koriandru na ozdobu a dochucení
  • 2 balení rýžových nudlí á 200 g

Instructions

  1. Smícháme sójovou omáčku, hnědý cukr, kukuřičný škrob, zázvor, česnek a chilli omáčku. Nalijeme na maso, promícháme a pdložíme. (Pokud máme čas, můžeme nechat odležet v lednici cca 2 hodiny - není třeba).
  2. Na pánvi rozehřejeme 1 PL oleje a orestujeme rychle cibuli, cca 1 minutu. Vyndáme na talíř.
  3. Pánev vrátíme na plotnu a jakmile se opět zahřeje, přidáme papriku. Restujeme cca 1 - 2 minutu. Vyndáme na talíř.
  4. Pánev vrátíme na plotnu a opět rozehřejeme. Přidáme druhou lžícioleje. Do rozehřátého oleje vložíme asi 1/3 marinovaného masa, necháme smažit cca 20 - 30 vteřin, obrátíme vidličkou/ kleštěmi a opět necháme smažit asi 30 vteřin. Vyndáme na talíř a tímto způsobem pokračujeme se zbývajícím masem.
  5. Snížíme teplotu, přidáme všechno maso, cibuli a papriku a řádně promícháme a prohřejeme. Přidáme zbytek omáčky, ve které jsme marinovali maso a necháme pár minut vařit. (Pokud je směs moc hustá, přidáme trochu vodu. Omáčka musí mít správnou konzistenci - ani hustá, ani řídká.)
  6. Podle návodu uvaříme rýžové nudle.
  7. Uvařené nudle smícháme s masovou směsí, řádně promícháme. Pokud je omáčka stále hustá, můžeme ji zředit horkou vodou.
  8. Můžeme podávat s nasekaným koriandrem a posypané pálivou paprikou.

Tags

hovězí,
paprika,
rýžové nudle
https://www.chute-sveta.cz/2012/10/17/hovezi-s-paprikou/

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:hovězí, paprika, rýžové nudle

Reader Interactions

Comments

  1. Ada says

    31. října 2012 at 20:08

    Moje úpravy:

    – 5 stroužků česneku místo dvou (čínskýho)
    – 1/3 hrnku sójové omáčky místo 1/2, zbytek dodat vodu
    – závěrečné dílo posypat postrouhaným cheddar sýrem

    A bylo to, jako všechny tvé recepty, Jari, vynikající!:)

    Odpovědět
    • Jarka says

      1. listopadu 2012 at 10:20

      Ado, s tím sýrem je to zvláštní kombinace 🙂 ale hlavně, že vám to chutnalo. 🙂 Supr!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕