Kdykoliv jsme šli do pizzerie, těšila jsem na čerstvou ciabattu s česnekovým máslem, kterou vám obvykle podali, zatímco jste čekali na svoji objednávku. Přiznám se, že jsem se na ni těšila asi víc, než na vlastní pizzu nebo těstoviny. Je škoda, že spousta pizzerií – asi z důvodu úspor – přestala tuto dobrotu nabízet. A tak mně nezbylo nic jiného, než se pokusit „to pravé“ česnekové máslo vytvořit doma. Několikrát jsem si hrála se surovinami, zkoušela různé kombinace, ale teď už je mým pokusům konec. Toto je ono!
Máslo s utřeným česnekem, zjemněné a našlehané smetanovým sýrem a lehce dochucené drhnutým oreganem. Při přípravě je dobré mít pár krajíců ciabatty nebo bagety po ruce, abyste ho hned mohli vyzkoušet. Nebudete totiž schopni odolat.
Toto množství stačí asi pro 6 strávníků, ale můžete si ho také vytvořit do zásoby z dvojité nebo i trojité dávky, a dát ho zamrazit. Budete ho mít hned po ruce, když vás na něj přepadne chuť a oceníte, že nebudete muset špinit žádné nádobí.
bylinkovo-česnekové máslo
Notes
Ideálního změknutí másla můžeme dosáhnout i až po 2 - 3 hodinách (záleží na pokojové teplotě), ale máslo musí být skutečně velmi změklé.
Ingredients
- 100 g másla, změklého při pokojové teplotě
- 100 g smetanového sýra, bez příchutě1/ (např. Lučina, Philadelphia, atd.)
- 1/4 - 1/2 ČL soli
- 2 stroužky česneku, utřeného
- 1/4 ČL oregana, drhnutého
Instructions
- Máslo necháme pořádně změknout při pokojové teplotě, poté ho vyšleháme v kuchyňském robotu společně se smetanovým sýrem dohladka.
- Přidáme zbylé ingredience a řádně prošleháme.
- Před podáváním dáme vychladit do lednice.
Alca says
Velmi dobré. děkuji. přepisuji do receptíků a budu využívat