Mám ráda předrkmy. Nedokážu si bez nich představit párty, ale kolikrát je připravím i ke sledování filmu nebo jako lehkou večeři. Mám jich hodně oblíbených, ale vždycky ráda zkouším nové recepty. Tento jsem měla uložený hodně dlouho. Obsahuje totiž mé dvě oblíbené suroviny – špenát a sýr feta.
Tento dip je skvělý pro letní párty, je lehce stravitelný a díky citrónové kůře i osvěžující. Nejlépe chutná s pita chipsy, které si sami můžete připravit. Rozkrájíte silný pita chleba na trojúhelníčky, lehce pokapete olejem a dáte péct na chvíli do trouby.
Příprava celého předkrmu vám nezabere víc jak 10 minut, což oceníte, pokud k vám jede návštěva ohlášená na poslední chvíli, ali i pokud plánujete velkou párty s více pokrmy.
špenátový dip s fetou
Ingredients
- 2 stroužky česneku
- ¾ hrnku majonézy
- ¾ hrnku zakysané smetany
- 115 g rozdrobeného sýru feta
- ½ ČL nastrouhané citronové kůry
- 280 g zmrazených špenátových listů, rozmrazeného
- mletý černý pepř, podle chuti
Instructions
- V míse kuchyňského robotu nasekáme česnek na jemno, přidáme majonézu, zakysanou smetanou, sýr a citronovou kůru. Rozmixujeme dohladka.
- Ze špenátu vymačkáme vodu a vmícháme ho do sýrové směsi.
- Ochutíme pepřem.
- Přikryjeme a před podáváním necháme vychladit.
- Podávám s chipsy z pita chleba (pita chleba nakrájíme na 8 trojúhelníčků, posypeme hrubou solí a dáme na pekáč vyložený pečícím papírem. Lehce pokapeme olejem a pečeme asi 5 minut na 200°C).
Napsat komentář