• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

kakaové brownies

31. srpna 2012 / Jarka / 6 Comments

Jump to recipe

Mohlo by se zdát, že nepeču jiného než brownies. Za poslední měsíc je to už asi třetí recept. (A to mám v záloze ještě další dva!) Je to jen proto, že se nemůžu rozhodnout, který je vlastně můj nejoblíbenější. Ale možná je to dobře. Aspoň tak můžu pořád zkoušet nové a další recepty brownies, které mě nikdy neomrzí.

Tyto brownies jsou trochu jiné než ty, které jsem s vámi dosud sdílela. Nepoužívají čokoládu, ale kakao. Hodně kakaa. Celý sáček o 100 gramech. Já jsem použila holandské kakao, proto jsou spíše černé než hnědé, ale i s kakaem na vaření dosáhnete stejných výsledků.  Zkrátka žádná drahá čokoláda, jen kakao. Co určitě oceníte je také minimum nádobí, které při jejich přípravě zašpiníte. Všechno smícháte pouze v jedné míse během pěti minut a už můžete plech dávat do trouby!

kakaové brownies

Print this recipe
Jarka
31. srpna 2012
by Jarka
Category brownies, řezy dezerty všechny recepty
Persons
12
Prep Time
10 minutes
Cook Time
25 minutes
kakaové brownies

Notes

Pro bezlaktózovou dietu použijte místo másla odpovídající margarín.
Použila jsem holandské kakao, proto jsou brownies tak tmavé.

Ingredients

  • 10 PL másla (140 g)
  • 1 1/4 hrnku cukru (250 g)
  • 100 g kakaového prášku (na pečení nebo holadského)
  • 1/4 ČL soli
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku hladké mouky (60 g)

Instructions

  1. Předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Hlubokou formu velikosti 21 x 21 cm vyložíme pečícím papírem.
  3. V mikrovlnné troubě rozehřejeme máslo, přidáme cukr, kakao a sůl. Důkladně promícháme dohladka. Směs necháme trochu vychladnout.
  4. Přidáme vanilkový extrakt a promícháme.
  5. Přidáme vejce, jedno po druhém a pořádně mícháme až směs zhoustne a bude lesklá.
  6. Přidáme mouku, rychle promícháme, až se mouka spojí se směsí.
  7. Nalijeme na plech.
  8. Pečeme cca 25 - 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
  9. Před krájením necháme úplně vychladnout.

Tags

kakao
https://www.chute-sveta.cz/2012/08/31/kakaove-brownies/

převzato z: kuchařky Bittersweet odAlice Medrich

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:kakao

Reader Interactions

Comments

  1. Izabela says

    8. září 2012 at 18:51

    Jsou skvele! Moc se nam povedly Tvoje brownies! Dekujeme!

    Odpovědět
    • Jarka says

      8. září 2012 at 22:00

      Děkuji 🙂 Potěšilo mě to 🙂

      Odpovědět
  2. Lenka says

    13. listopadu 2014 at 20:55

    Brownies jsou vážně výborné :o) Trošku jsem si upravila poměr kakaa a mouky, ale stejně byly luxusní :o) Kdo ochutnal, chválil 🙂 Děkuji za tento recepis :o)

    Odpovědět
    • Jarka says

      14. listopadu 2014 at 10:34

      Moc děkuji, Lenko! 🙂

      Odpovědět
  3. Pavlína says

    6. října 2018 at 15:21

    Dobrý den, je těsto na tyto brownies hodně tuhé? překvapilo mě to a nevím, zda to je žádoucí. Váš blog navštěvuji moc ráda, díky za bezva recepty.

    Odpovědět
    • jarka says

      11. října 2018 at 16:14

      Milá Pavlíno, obecně je těsto docela tuhé/ hutné na všechny brownies, ale v případě tohoto si už úplně nevybavuji 🙁 Mějte se!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕