Mohlo by se zdát, že nepeču jiného než brownies. Za poslední měsíc je to už asi třetí recept. (A to mám v záloze ještě další dva!) Je to jen proto, že se nemůžu rozhodnout, který je vlastně můj nejoblíbenější. Ale možná je to dobře. Aspoň tak můžu pořád zkoušet nové a další recepty brownies, které mě nikdy neomrzí.
Tyto brownies jsou trochu jiné než ty, které jsem s vámi dosud sdílela. Nepoužívají čokoládu, ale kakao. Hodně kakaa. Celý sáček o 100 gramech. Já jsem použila holandské kakao, proto jsou spíše černé než hnědé, ale i s kakaem na vaření dosáhnete stejných výsledků. Zkrátka žádná drahá čokoláda, jen kakao. Co určitě oceníte je také minimum nádobí, které při jejich přípravě zašpiníte. Všechno smícháte pouze v jedné míse během pěti minut a už můžete plech dávat do trouby!
kakaové brownies
Notes
Pro bezlaktózovou dietu použijte místo másla odpovídající margarín.
Použila jsem holandské kakao, proto jsou brownies tak tmavé.
Ingredients
- 10 PL másla (140 g)
- 1 1/4 hrnku cukru (250 g)
- 100 g kakaového prášku (na pečení nebo holadského)
- 1/4 ČL soli
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 1/2 hrnku hladké mouky (60 g)
Instructions
- Předehřejeme troubu na 180°C.
- Hlubokou formu velikosti 21 x 21 cm vyložíme pečícím papírem.
- V mikrovlnné troubě rozehřejeme máslo, přidáme cukr, kakao a sůl. Důkladně promícháme dohladka. Směs necháme trochu vychladnout.
- Přidáme vanilkový extrakt a promícháme.
- Přidáme vejce, jedno po druhém a pořádně mícháme až směs zhoustne a bude lesklá.
- Přidáme mouku, rychle promícháme, až se mouka spojí se směsí.
- Nalijeme na plech.
- Pečeme cca 25 - 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
- Před krájením necháme úplně vychladnout.
převzato z: kuchařky Bittersweet odAlice Medrich
Izabela says
Jsou skvele! Moc se nam povedly Tvoje brownies! Dekujeme!
Jarka says
Děkuji 🙂 Potěšilo mě to 🙂
Lenka says
Brownies jsou vážně výborné :o) Trošku jsem si upravila poměr kakaa a mouky, ale stejně byly luxusní :o) Kdo ochutnal, chválil 🙂 Děkuji za tento recepis :o)
Jarka says
Moc děkuji, Lenko! 🙂
Pavlína says
Dobrý den, je těsto na tyto brownies hodně tuhé? překvapilo mě to a nevím, zda to je žádoucí. Váš blog navštěvuji moc ráda, díky za bezva recepty.
jarka says
Milá Pavlíno, obecně je těsto docela tuhé/ hutné na všechny brownies, ale v případě tohoto si už úplně nevybavuji 🙁 Mějte se!