Jsou jídla (a nápoje), která k létu zkrátka patří. Jahodové knedlíky, borůvkový a švestkový koláč, višňová bublanina, sangria, margarita, grilování. A pro mě určitě i kukuřičný salát, který můžeme připravit z čerstvých kukuřičných klasů nebo z mražené kukuřice.
Tento salát je lehký a osvěžující. Nasládlá kukuřice se skvěle doplňuje s kyselým octem, a salát je plný chuti díky rajčatům, cibuli a bazalce.
Oslavte léto tím, že si uděláte tento kukuřičný salát. Jeho příprava vám nezabere víc jak 10 minut a můžete si ho připravit i den dopředu. Aspoň se chuti pěkně rozleží. Je skvělý k letnímu grilování anebo jen tak, jako lehká letní večeře.
Notes
Pokud bychom salát připravovali z čerstvých klasů, musíme je nejdříve uvařit ve vroucí vodě, do které přidáme 1 PL cukru a 1 PL octa. Jakmile voda dosáhne varu, sundáme hrnec z plotny a necháme odstát 10 minut, přikryté pokličkou.
Ingredients
- 1 hrnek mražené kukuřice, rozmražené při pokojové teplotě
- 1/2 červené cibule, nakrájené nadrobno
- 1 středně velké rajče, nakrájené na kostičky
- 2 PL octa
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- 1/4 ČL soli, nebo podle chuti
- 1/4 ČL čerstvě mletý černého pepře, nebo podle chuti
- cca 10 lístků bazalky, nakrájené na slabé proužky
Instructions
- Všechny suroviny smícháme ve větší míse, dochutíme octem, solí a pepřem.
- Před podáváním necháme vychladit v lednici.
lehce převzato z: Mel’sKitchenCafe
Napsat komentář