V lednici mně seděly 3 vaječné bílky a já přemýšlela co s nimi. Procházela jsem si svoje označené recepty a narazila na tento jednoduchý čokoládový dezert. Nic tak rychlého jsem poslední dobou nedělala. Celá příprava nezabrala víc jak 5 minut a zvládne ho skutečně každý.
Výsledek byl dezert na způsob čokoládového pudinku, jaký jsem kdy jedla. Chutnal sametově, jako byste jedli rozehřátou čokoládu a byl nesmírně vydatný. Zkrátka ideální dezert na nedělní odpoledne. Škoda jen, že sníst ho trvalo zhruba tak dlouho, jako vlastní příprava. Ale teď už aspoň vím, co s extra bílky!
jednoduchý čoko dezert
Ingredients
- 1/2 hrnku plnotučného mléka
- 3 PL cukru
- 100 g hořké čokolády, nastrouhané
- 100 g mléčné čokolády, nastrouhané
- 3 velké vaječné bílky
Instructions
- V malé pánvi na mírném ohni smícháme dohromady mléko s cukrem a zahřejeme ho až je teplé, ale nepřejde varem, cukr se musí rozpustit.
- Teplé mléko nalijeme na čokoládu a lehce ušleháme v mixéru.
- Přidáme bílky a ušleháme do hladka na vysokém stupni.
- Nalijeme do 4 misek, přikryjeme fólií a necháme aspoň 3 hodiny vychladnout v lednici.
převzato z: LynnsKitchenAdventures
Niky says
Dobrý den, Jarko..nejsem žádná velká kuchařka, spíše mne i přítele baví ochutnávat nové věci. Jelikož přítel slaví narozeniny, zkusím udělat tento dezert…Připomíná mi mousse z Řecka:)..děkuji za nápad..Moc hezké stránky..
Jarka says
Milá Ireno, moc děkuji. 🙂 Není to jako mousse, spíše jako pudink. Pokud chcete zkusit něco jako mousse, tak udělejte http://www.chute-sveta.cz/cokoladovy-sametovy-dort/. Není to vůbec náročné, zvládne to skutečně každý. Zaručuji vám to. 🙂 Za 20 plus 10 minut máte hotovo a necháte jen vychladit v lednici. Mějte se krásně!
Lenka says
Tohle vypadá prudce luxusně. Mám v plánu to udělat na pátek na dámskou jízdu 🙂 můžete mi, prosím, říct kolik jsou ty 4 porce asi ml? Když použiji menší misky udělám z toho porcí 8? nebo raději použít dvojitou dávku? děkuji za odpověď
Jarka says
Já to dělala do misek, jejichž objem je 100 ml. Co bych možná doporučila (aby to vypadalo trochu luxusněji 🙂 ) je udělat je do klasických panákových skleniček, tedy štamprlí. Navrch potom třeba šlehačka? Zkrátka něco, aby to vypadalo jako třeba můj recept na panna cotta. Mějte se krásně!
PS: nebo zkuste udělat http://www.chute-sveta.cz/cokoladovy-sametovy-dort/, to je totiž naprostá bomba a kamarádky vás za to budou milovat 🙂
Natalia says
Skúšala som to ale je to velmi tekuté, čo som urobila zle?