Nedávno jsem dostala chuť na Oreo sušenky. Nejsem jimi zase tak posedlá, ale chuť je prostě chuť. Doma jsme ale zrovna žádné neměli a jak to bývá, nemohla jsem je dostat z hlavy. A tak, když jsem se konečně dostala do obchodu, jsem se musela hned předzásobit. A když už jsem je měla doma, přemýšlela jsem, co bych s nimi mohla ještě podniknout. A tak volba padla na tvarohové řezy se sušenkami oreo. Základ z oreo sušenek a sušenky v náplni. To jsou oreo sušenky na druhou. To nemůže dopadnout jinak, než dobře. Dobře ale není to správné slovo. Naprosto neuvěřitelně. Ještě teď se mně o nich zdá.
K přípravě těchto božských řezů potřebujete jen pár surovin: sušenky oreo, tvaroh, kysanou smetanu, máslo, vejce, cukr, sůl a vanilku. Jak jednoduché a přitom neodolatelné. Dejte se do toho!
Za sebe můžu říct, že bych neměla problém sníst celý pekáč, ale protože jsme měli hosty, kroužila jsem kolem nich a snažila jsem se kontrolovat. Jen se prosím neptejte, co se stalo se zbytky, když všichni večer odešli.
tvarohové řezy se sušenkami oreo
Ingredients
na korpus:
- 225 g oreo sušenek, rozdrcených
- 30 g másla, rozpuštěného
na tvarohovou náplň:
- 340 g tučného tvarohu
- 1 hrnek (200 g) krupicového cukru
- 3 vejce
- 80 g kysané smetany
- 1 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 12 oreo sušenek, rozčtvrcených
Instructions
korpus:
- Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
- Smícháme sušenky s máslem a pečeme 10 minut. Troubu necháme zapnutou.
náplň:
- Tvaroh ušleháme dohladka, postupně přidáme cukr a řádně promícháme.
- Přidáme vejce, jedno po druhém a po každém přidání vyšleháme dohladka.
- Vmícháme kysanou smetanu a vanilku a promícháme.
- Nakonec opatrně vmícháme oreo sušenky a směs nalijeme na upečený korpus.
- Pečeme v předehřáté troubě cca 40 - 50 minut.
- Necháme vychladnout cca 2 hodiny při pokojové teplotě, následně přikryjeme fólií a necháme vychladit v lednici, alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
- Před podáváním řezy nakrájíme na 16 kusů (vyndáme bez problému z formy tak, že chytneme dva protilehlé konce pečící papíru a nadzvedneme), při každém řezu si nůž očistíme.
- Uchováváme v lednici.
Klarita says
to vypadá lákavě! musím se do toho pustit:) jen taková drobnost pro nechápavé: do korpusu se dávají sušenky i s tou bílou náplní, která je spojuje, nebo jen to „černé“?:)
Jarka says
Ano 🙂 úplně celé 🙂
Radka says
Hezký den Jaruško,
musím Vám opět napsat, že jsem nadšená z Vašeho blogu !! Fakt parádní recepty, vždycky se těším co bude zas dobrého :o)) Jinak Oreo řezy, luxusní záležitost, už jsem je pekla 2x a jak píšete, člověk musí chodit obloukem aby všechno nesnědl :o)) výborný moučník, který všem moc chutnal. Mějte se moc hezky a těším se co nového zase vyzkouším. Radka
Bára says
….než jsem vychladlé řezy uložila do lednice, tak mi to nedalo a ochutnala jsem…a jak píšete, musela jsem se přemluvit a opravdu si dát jen jeden kousíček 🙂 aby na zítra vůbec něco zbylo i pro ostatní 🙂 už vyhlížím, co od vás uvařím-upeču příště 🙂 Bára
Jarka says
Moc děkuji 🙂 Už připravuji podobné řezy, tentokrát se skořicí. 🙂
Petra says
Milá Jarko,
musím říct, že Vaše stránky jsou opravdu úžasné.
Mám vyzkoušených tolik receptů – všem vždy všechno chutnalo 🙂
Děkuji.
Matěj says
Milá Jarko vyskoušel jsem váš recept bohužel plech 21×21 cm nemám tak jsem na korpus použil plech 43×31 cm to znamenalo zdvojnásobit igredijence na korpus 45og sušenek oreo ale 60g másla bylo prostě málo rozdrcené sušenky byly pořád suché tak jsem musel použít vice másla.
Jarka says
Milý Matěji, děkuji za zprávu 🙂 To jste si musel taky dvojnásobně pochutnat. Já bych si dala hned! 🙂 Mějte se krásně!
Daniela says
Milá paní Jarko, před 20ti minutama sem vyndala Oreo řezy z trouby.
Je to naprosto luxusní záležitost a proto jen marně přemýšlim jak je nesežrat do zítřejšího odpoledne , kdy má přijít návštěva:-)
Od včerejška projíždím Vaše recepty a mám opravdu hodně favoritů na vyzkoušení 🙂
Mějte se hezky a ať se Vám daří! 😉
Jarka says
Milá Danielo, moc děkuji za Váš komentář, velmi mě potěšil. Jsem ráda, že se Vám recepty líbí a věřím, že budou i chutnat. 🙂 Mějte se krásně!
Týna says
Dobrý den. Chci se zeptat, jak se dá nahradit ten vanilkový extrakt?
Jarka says
Milá Týno, leda nějakou náhražkou, vanilkovým aromatem, nebo samozřejmě klasickým vanilkovým luskem.
Markéta says
Vypadá to úžasně! Už se moc těším až vyzkouším. Jen se chci zeptat, bylo by toto množství dostačující i pro normální kruhovou formu? Díky moc za super recepty!
Jarka says
Milá Markéto, moc děkuji! Ano, určitě můžete, ale jen tak 20 cm, max. 22 cm v průměru. Mějte se!
Markéta says
Děkuji za radu. Až vyzkouším určitě dám vědět jak chutnalo! 🙂
Markéta says
Dobrý večer,
co mám, prosím, dělat když nemám vanilkový extrakt?
Děkuji
Pěkný den.
Jarka says
Milá Markéto, použijte potravinářské aroma vanilkové, koupíte běžně v obchodech, jen ne olejové od dr. oetkera, je strašně „umělé“. Mějte se!
pavlina says
Vypada dobre
sandra says
Ted jsem dala rezy do trouby ale mam obavy jestli se krem zvedne.;)uvidime doufam ze to ma vypadat jak to mam ja,jak placka;)
katarina says
Najdokonalejši recept na svete, už som ho robila 2x a nikdy nevydržal viac ako 24 hodin 😀 naposledy som dala viac tvarohu-presne 500g a namiesto vanilkoveho extraktu- vanilkový cukor..hodila som to do tortovej formy a piekla tak 60 minut 🙂 je to výborne, dakujem za recept!
Jarka says
Moc děkuji!!! 🙂
jitka says
Myslím že žádný recept s oreo suš. nemůže být špatný,dávají tomu správný šmrnc.Stejně jako zmrzlina s oreo tak tyto řezy jsou výborné.Díky za úžasné recepty.
Lucka says
koláčik je úúúúžasný, podobný strúhanému tvarožníkovi, ktorý je u nás najoblúbnejší a takáto menšia zmena bola veľmi príjemná, všetkým chutilo! Ďakujem za recept.
Jarka says
Moc děkuji, Lucko!
Barbora says
Dobrý den, když chci řezy upéct jako dort do klasické kruhové formy, mám to udělat z 1,5 nebo dvojité dávky? Děkuji 🙂
Jarka says
Dobrý den Báro, to záleží na tom, jak velkou formu, tedy jaký průměr máte…
Klára says
Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat jestli by podle vás šly místo Oreo sušenek použít Cookies.
Děkuji:)..