Jak se to jen stalo, že už máme první třetinu dubna za sebou? Vždyť ještě minulý týden jsme lyžovali a teď už už tu skoro máme pravé jaro. Tedy i s tím aprílovým počasím, které k němu patří.
Toto období je pro mě vždycky trochu složitější. Na jednu stranu jsem už v módu lehčích jídel, na druhou stranu přijde chladnější den a já mám tendenci dát si něco, co mě zahřeje na duši i na jazyku. Moje naladění na lehčí notu někdy nejde ruku v ruce se sezónní nabídkou, ale na druhou stranu je fajn, že není problém nic dneska sehnat.
Tento salát jsem si vysnila, když jsem se zamýšlela nad tím, čím bych letos jarní a letní jídelníček obohatila. Saláty jsou u nás na každodenním pořádku a v létě bych z nich mohla být živa. Z tohoto tedy určitě. Je v něm všechno, co miluju. Čerstvý špenát, jahody, avokádo a sýr gorgonzola. Doplnila jsem ho plátky mandlí, ale příště si dokážu představit vlašské ořechy.
Zalila jsem ho trochu pozměněným dresinkem s mákem a musím se pochválit, je to úplná salátová dokonalost. Tento salát je jedním z těch receptů, které vypadají hodně slavnostně a přitom jsou strašně jednoduché. A komu by se to nelíbilo?
- 3 až 4 hrsti čerstvého špenátu
- 6 - 8 jahod (podle chuti)
- ½ avokáda, nakrájeného na kousky
- 50 g gorgonzoly nebo jiného sýru s modrou plýsní, nakrájeného na malé kousky
- 1 až 2 PL mandlí nakrájených na plátky
- ¼ červené cibule, nakrájené na slabé proužky
- ¼ hrnku extra panenského olivového oleje
- 1½ PL jablečného octa
- 1 PL medu
- ½ PL máku
- ½ ČL hořčice (volitelné)
- sůl a pepř podle chuti
- Ve větší míse smícháme všechny suroviny na salát.
- Suroviny na dresink smícháme v menší misce a přelijeme přes salát, promícháme a podáváme.
Pokud tento recept uděláte, nezapomeňte ho vyfotit a přidejte k němu hastag #chutesveta. Jsem zvědavá, co vaříte a pečete!
Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!
Napsat komentář