Když mě (čtěte rodinu) přepadne chuť na pizzu, ne vždycky jsem připravená. O těsto ani nejde, mouku a droždí mám vždycky, ale třeba zrovna došla omáčka a já se ještě nedostala (čtěte nechtělo se mně) k přípravě nové. Jenomže to mé žadonící rodině nevysvětlím, zvláště když je myšlenka pizzy přepadla snad ještě u snídaně, ale mně se to podařilo zamluvit. Jsou 3 hodiny odpoledne a požadavek na pizzu se vrátil jako bumerang. To jim přece nemůžu udělat! A tak se vrhám do super rychlé, ale přitom výborné omáčky, která se vůbec nevaří. Její příprava zabere maximálně 3 minuty a je to tedy přesně to, co potřebuju.
Toto je jeden z mých nejjednodušších receptů. No uznejte, jestli naházení všech surovin do jedné mísy je vůbec recept. Ale je supr mít něco takového v zásobě, hlavně pro situace jako jsou tyto. Ale tím nechci říct, že tato omáčka je kompromisem. To vůbec ne! Je to prostě rychlá varianta na pizza omáčku, kterou se vyplatí mít v zásobě.
rychlá omáčka na pizzu
Ingredients
- 160 ml rajčatového protlaku (ne pyré)
- 1/2 - 3/4 hrnku (120 - 180 ml) teplé vody
- 3 PL (45 ml) extra panenského olivového oleje
- ½ ČL granulovaného česneku
- 1 ČL solit
- ½ ČL čerstvě mletého černého pepře
- 1 1/2 ČL sušeného oregana
- 1 1/2 ČL sušené bazalky
- 1 1/2 ČL sušené petržele
- 1 PL (15 ml) červeného vinného octa
- ½ - 3 ČL medu (podle chuti)
- špetka červených papriček
Instructions
- Protlak dáme do mísy a pomalu přidáváme tolik vody, aby omáčka nebyla moc řídká (1/2 - 3/4 hrnku, tedy 120 - 180 ml). Mícháme metlou.
- Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Dosladíme medem podle chuti, 1/2 i více ČL.
- Uchováváme v lednici, po 1/2 hrncích, tedy120 ml můžeme nechat zamrazit nebo zavaříme.
Radek says
Zdravim,Jarko..jste zmenila recept na pizzaomacku. Muzete mi poslat prosim ten puvodni z konzervovanych rajcat?
Jarka says
Radku, nezměnila 🙂 pořád je tam 🙂 http://www.chute-sveta.cz/nejlepsi-omacka-na-pizzu/