Hovězí, cibule, paprika, houby, rajčata, sladká paprika, kmín a česnek. Jen tyto suroviny potřebujete k přípravě jednoho z nejlepších gulášů, co znám. Velmi jednoduchého a naprosto nenáročného. I časově. U plotny strávíte maximálně 20 minut, ostatní práci za vás odvede trouba.
Maso rychle osmažíte, potom cibuli s paprikou a houbami, vše promícháte a dáte na dvě hodiny do trouby, kde se bude pomalu péct. Ano, péct. Po upečení bude maso tak měkké, že se vám bude rozpouštět v puse. Budete chtít olíznout sběračku. Budete si chtít přidat. Je to prostě lahoda. Nejlepší je podávat ho s čerstvým chlebem nebo bagetou, ozdobené kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.
pečený paprikáš
Ingredients
- 800 g hovězího zadního
- 6 PL hladké mouky, hodně osolené a opepřené
- 2 PL olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nahrubo
- 3 stroužky česneku, rozmačkaného
- 400 g žampionů, přepůlených a nakrájených na širší plátky
- 1 červená nebo žlutá paprika, nakrájená na kostičky
- 1,5 PL sladké papriky
- 1,5 ČL mletého kmínu
- 400 g plechovka nakládaných krájených rajčat
- 500 ml vody
- 1 kostka hovězího bujónu
- petrželka na ozdobení
- chléb/ bageta k podávání
- zakysaná smetana k podávání
Instructions
- Troubu předehřejeme na 250°C.
- Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a pak je obalíme v ochucené mouce.
- V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a necháme ho zatáhnout a zhnědnout.
- Maso vyndáme a do hrnce vložíme cibuli (podle potřeby přidáme více oleje) a osmažíme ji dozlatova.
- Přidáme česnek, houby a papriku a opékáme asi 5 minut, do změknutí.
- Do hrnce vrátíme maso, přidáme konzervu rajčat a vodu s bujónem,
- Přiklopíme a dáme do trouby.
- Pečeme na 250°C cca 45 minut, pak snížíme teplotu na 180°C a pečeme dalších 60 - 75 minut. Maso musí změknout a omáčka se stane krásně lepivou.
- Dosolíme podle chuti a těsně před servírováním posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s bagetou nebo chlebem a zakysanou smetanou.
lehce převzato z: BBCGoodFood
Katka says
Dobrý den,
Dnes jsem vařila a opravdu výborné?
Děkuji za inspiraci