Není to tak dávno, co jsem se tady rozplývala nad domácím farmářským dresinkem. Dobře, skoro dva roky a celé ty dva roky se u nás držel na špičce salátových dresinků. Pak se ve mně ale něco hnulo a nakoplo mě to k experimentování. Jednodušše jsem chtěla vyzkoušet něco nového. A tak jsem zkusila italský dresink, který ale nikdy nepatřil mezi moje oblíbené. Docela paradox, že? Přišel mně takový chudý, chyběla mně ta krémová chuť. Ale jen do doby, než jsem poprvé udělala a ochutnala tento dresink. Můj náhled na italský dresink se otočil o 180° a poslední dobou nedělám žádný jiný. Prostě není důvod, alespoň do té doby, než se mně tato chuť omrzí, což se ale asi nikdy nestane. Do tohoto dresinku jsem se totiž zamilovala až po uši.
Salát s cherry rajčaty, okurkou, paprikou a ředkvičkou, polité tímto dresinkem máme posledních několik měsíců na stole každý večer. Až se divím, že mně to trvalo tak dlouho se s vámi o něj podělit. Ale co, lepší pozdě nežli později. I když je jeho chuť hodně výrazná, až šťiplavá, chutná i naší Natálce. Ale jí, snad kromě brambor, chutná skutečně všechno. Pokud by na vás byl moc kyselý, nebojte se s ním pohrát a přidat 1 čajovou lžičku cukru navíc. Ostatní suroviny mně přijdou v perfektním poměru a nic na nich do budoucna měnit nebudu. I když se tento dresink teď zařadil mezi naše oblíbené, dala jsem si předsevzetí, že další druh nějakého dresinku vyzkouším co nejdříve. Pokud patříte mezi salátové milovníky, doufejte, že to bude dřív než zase za dva roky.
{ nejlepší } italský dresink
Ingredients
- 2/3 hrnku (160 ml) extra panenského olivového oleje
- 7 PL (105 ml) vinného octa z červeného vína
- 4 PL strouhaného italského tvrdého sýru (např. Romano, Gran Moravia - najlepší jsou ty již nastrouhané v sáčku)
- 3 ČL krupicového cukru
- 2 ČL čerstvě mletého černého pepře
- 1 1/2 CL soli
- 1/2 ČL granulovaného sušeného česneku
Instructions
- Všechny suroviny smícháme v misce nebo v nádobě na mícání dresinku a dobře promícháme.
- Uchováváme v lednici.
Napsat komentář