V lednici mně seděly 3 vaječné bílky a já přemýšlela co s nimi. Procházela jsem si svoje označené recepty a narazila na tento jednoduchý čokoládový dezert. Nic tak rychlého jsem poslední dobou nedělala. Celá příprava nezabrala víc jak 5 minut a zvládne ho skutečně každý.
Výsledek byl dezert na způsob čokoládového pudinku, jaký jsem kdy jedla. Chutnal sametově, jako byste jedli rozehřátou čokoládu a byl nesmírně vydatný. Zkrátka ideální dezert na nedělní odpoledne. Škoda jen, že sníst ho trvalo zhruba tak dlouho, jako vlastní příprava. Ale teď už aspoň vím, co s extra bílky!
jednoduchý čoko dezert

Ingredients
- 1/2 hrnku plnotučného mléka
- 3 PL cukru
- 100 g hořké čokolády, nastrouhané
- 100 g mléčné čokolády, nastrouhané
- 3 velké vaječné bílky
Instructions
- V malé pánvi na mírném ohni smícháme dohromady mléko s cukrem a zahřejeme ho až je teplé, ale nepřejde varem, cukr se musí rozpustit.
- Teplé mléko nalijeme na čokoládu a lehce ušleháme v mixéru.
- Přidáme bílky a ušleháme do hladka na vysokém stupni.
- Nalijeme do 4 misek, přikryjeme fólií a necháme aspoň 3 hodiny vychladnout v lednici.
převzato z: LynnsKitchenAdventures
Dobrý den, Jarko..nejsem žádná velká kuchařka, spíše mne i přítele baví ochutnávat nové věci. Jelikož přítel slaví narozeniny, zkusím udělat tento dezert…Připomíná mi mousse z Řecka:)..děkuji za nápad..Moc hezké stránky..
Milá Ireno, moc děkuji. 🙂 Není to jako mousse, spíše jako pudink. Pokud chcete zkusit něco jako mousse, tak udělejte http://www.chute-sveta.cz/cokoladovy-sametovy-dort/. Není to vůbec náročné, zvládne to skutečně každý. Zaručuji vám to. 🙂 Za 20 plus 10 minut máte hotovo a necháte jen vychladit v lednici. Mějte se krásně!
Tohle vypadá prudce luxusně. Mám v plánu to udělat na pátek na dámskou jízdu 🙂 můžete mi, prosím, říct kolik jsou ty 4 porce asi ml? Když použiji menší misky udělám z toho porcí 8? nebo raději použít dvojitou dávku? děkuji za odpověď
Já to dělala do misek, jejichž objem je 100 ml. Co bych možná doporučila (aby to vypadalo trochu luxusněji 🙂 ) je udělat je do klasických panákových skleniček, tedy štamprlí. Navrch potom třeba šlehačka? Zkrátka něco, aby to vypadalo jako třeba můj recept na panna cotta. Mějte se krásně!
PS: nebo zkuste udělat http://www.chute-sveta.cz/cokoladovy-sametovy-dort/, to je totiž naprostá bomba a kamarádky vás za to budou milovat 🙂
Skúšala som to ale je to velmi tekuté, čo som urobila zle?