• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

enchiladas s mletým hovězím

18. března 2014 / Jarka / 1 Comment

Jump to recipe

Minulý týden jsem vás s mexickými recepty tak napínala! Nakonec se ale musím všem, kteří čekali recept na enchiladas, omluvit! Všechno bylo připravené, všechno bylo nafocené, ale nakonec mě skolila nemoc. Sice jen obyčejná rýma a kašel, ale když se k tomu ještě přidalo nevyspání, protože obě dvě děti v noci kašlaly a frkaly, byla jsem ráda, že prostě jen přežívám. Nejhorší už máme za sebou a tak jsem ráda, že vám můžu představit svůj nový recept na hovězí enchiladas.

Testování a hlavně ochutnávání mexických jídel se mně nikdy neomrzí. Zvláště, pokud se recept povede, jako tento. Už bylo na čase obměnit naše nejoblíbenější kuřecí enchiladas! Nebo k nim alespoň vymyslet konkurenta. Příprava je sice trochu jiná, protože se zvlášť dělá omáčka a zvlášť maso, ale výsledek je bezkonkurenční. Ozdobené nakrájeným rajčetem (ideálně bez semínek), avokádem, nasekaným koriandrem nebo třeba zelenou cibulkou. Podávejte s mexickou rýží, salsou a kysanou smetanou. A nezapomeňte si udělat alespoň dvojitou porci omáčky, protože už teď střádám plány na další enchiladas. Tentokrát vegetariánské!

enchiladas s mletým hovězím

Print this recipe
Jarka
18. března 2014
by Jarka
Category hlavní jídlo maso všechny recepty
Persons
6
Prep Time
10 minutes
Cook Time
60 minutes
enchiladas s mletým hovězím

Ingredients

na masovou směs:

  • 2 PL oleje
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na jemno
  • 250 g mletého hovězího
  • 1/2 hrnku (80 g) mražené kukuřice
  • 1/2 hrnku (100 g) konzervovaných fazolí ve slaném nálevu
  • 225 g čedaru, nastrouhaného
  • 1/2 ČL kumínu (římský kmín, comino)
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL černého mletého pepře
  • 2 PL nasekaného čerstvého koriandru
  • 16 - 20 pšeničných tortil, velikosti 6''
  • 1 porce (1 1/2 hrnku, 360 ml) omáčky na enchiladas ‎
  • na ozdobu: nakrájené rajče, nasekaný koriandr, nakrájené avokádo

Instructions

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a za stálého míchání smažíme cca 5 minut dokud nezesklovatí.
  2. Přidáme maso, sůl, pepř a kumín. Promícháme a osmažíme ze všech stran. Přikryjeme pokiičkou a vaříme na mírném stupni cca 30 minut.
  3. Sundáme z plotny a vmícháme do masa 8 PL omáčky na enchiladas, koriandr a 125 g čedaru.

dokončení:

  1. Směsí naplníme připravené tortilly a strolujeme.
  2. Na dno zapékací mísy dáme polovinu zbylé omáčky na enchiladas a na ní rovnoměrně vyskládáme naplněné tortilly. Na ně nalijeme zbylou omáčku. Zapékací mísu přikryjeme alobalem.
  3. Troubu předehřejeme na 250° a pečeme 25 minut. Potom sundáme alobal, enchiladas posypeme sýrem a zapečeme dalších 5 minut dokud se sýr nerozpustí.
  4. Ozdobíme nakrájeným rajčetem, koriandrem, avokádem.
  5. Podávám s mexickou rýží, salsou, kysanou smetanou, atp.

Tags

čedar,
mleté hovězí,
sýr,
tortilla
https://www.chute-sveta.cz/2014/03/18/hovezi-enchiladas/

převzato z: Jarka z Chutě Světa (vlastní recept)

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:čedar, mleté hovězí, sýr, tortilla

Reader Interactions

Comments

  1. Marketa says

    19. června 2014 at 18:06

    Vyborny recept, moc nam chutnalo … pouzila jsem kukuricne tortily protoze mi vice chutnaji ale masova smes nemela chybu 🙂 muzu vsem jen doporucit! Jeste jsem vyrobila smazene fazole a rychlou mexickou ryzi plus guacamole a rajcatka a … budu muset uvarit brzy znovu 😀

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕