Saláty jsou u nás na denním pořádku. Večeři bez salátu si zkrátka nedovedu představit. A salát zase bez zálivky. Někdy stačí jen super rychlá z olivového oleje a balzamikového octa, někdy italská, ale na plné čáře u nás vítězí farmářský dresink.
Strašně ráda připravuji domácí salátový dresink. Je to tak hrozně jednoduché a rychlé a výhodou je, že mám většinou všechny suroviny po ruce. Základ tvoří jen podmáslí a majonéza a k tomu stačí přidat různé bylinky jako je petržel a pažitka a dochutit česnekem, šalotkou, solí a pepřem.
Když jsem dělala tento dresink napoprvé, byla jsem trochu skeptická a říkala jsem si, jaký asi bude ve srovnání s kupovaným. Výsledek se nedá srovnávat. Ta chuť čerstvých bylinek a česneku je něco, co u dresinku v lahvi skoro necítíte. Tento dresink dělám už hodně dlouho a poměr surovin a výsledné chuti je naprosto přesný. Domácí farmářský dresink mě zkrátka úplně dostal a od té doby už nedělám nic jiného.
Ingredients
- 1 hrnek majonézy
- 1 hrnek podmáslí
- 2 PL posekané petrželky
- 2 ČL posekané šalotky
- 2 stroužky utřeného česneku
- 1 ČL lžička soli, plus více na dochucení
- 1/2 ČL mletého pepře, plus více na dochucení
Instructions
- V míse smícháme majonézu, podmáslí, petrželku, šalotku, česnek, sůl a pepř. Ochutnáme a dochutíme případně solí a pepřem.
- Poznámka: Můžeme také vmíchat 2 PL posekané pažitky.
převzato z: Williams & Sonoma
Napsat komentář